Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Zhang pakt UFC strogewicht titel met verslaan Andrade

Zhang pakt UFC strogewicht titel met verslaan Andrade

Tijdens het UFC event in Shenzen China stond de als underdog geclassificeerde Weili Zhang, tegenover wereldkampioen Jessica Andrade.

UFC Shenzen had volgens insiders en fans niet bepaald een spannende vechtkaart, behalve het gevecht om de UFC strogewicht titel tussen Chinese Zhang en de Braziliaanse Andrade. Het was Zhang er alles aan gelegen om te winnen in haar thuisland.

Voorafgaand aan het gevecht werd verwacht dat het niet zozeer een strijd van doorzettingsvermogen zou zijn zal, als een test van vaardigheid gezien de mentale weerbaarheid van beide vechters. Andrade heeft zich al eerder bewezen in deze categorie door het niet op te geven tegen de Poolse Joanna Jedrzejczyk.

Grote verrassing

Zhang had nooit de vijf-ronde kampioenschapsafstand gevochten en in de helft van haar 20 professionele gevechten nooit het einde van de openingsronde gehaald, door haar tegenstanders te verslaan. Toch dachten critici dat Andrade een niveau te hoog was voor Zhang.

Zhang bleek sterk genoeg om Andrade te evenaren, terwijl gedacht werd dat het verschil zou neerkomen op Andrade’s kracht die ze in beide handen draagt. Echter verraste Zhang door Andrade te verslaan en de UFC strogewicht titel te claimen.

Bekijk ook

TANDLOOS: Bokser verliest voortanden maar wint alsnog wedstrijd

Foto: Mikey Williams/Top Rank Bokser Josue Vargas had op veel manieren een moeilijke dinsdag. Niet ...

Facebook account GLORY Managing Director Sports doelwit hackers

Het blijkt dat het Facebook account van Cor Hemmers Managing Director Sports bij GLORY Kickboxing ...

GERUCHT: Cor Hemmers weg bij GLORY Kickboxing?

De geruchtenmolen draait volop omtrent de grootste kickboks organisatie ter wereld, GLORY. Er wordt beweerd ...