Zal Cris Cyborg overstappen naar Bellator en hiermee de UFC overklassen? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Zal Cris Cyborg overstappen naar Bellator en hiermee de UFC overklassen?

Zal Cris Cyborg overstappen naar Bellator en hiermee de UFC overklassen?

Er staat een mooie partij op het programma van UFC 232 namelijk huidig kampioen in de vedergewicht klasse Cris Cyborg tegen Amanda Nunes. Een lang verwachte partij in de erg rommelige UFC vedergewicht divisie die maar niet op gang lijkt te komen. Cyborg zal haar titel verdedigen, maar wat ligt er daarna nog voor haar in het verschiet? Het potje met gedegen tegenstanders lijkt leeg, maakt zij wellicht een overstap naar Bellator of gaat zijn Ronda Rousey achterna richting de WWE.

Cindy Dandois jaagt op UFC Kampioen Cris Cyborg

Aan de kant gezet

Het is niet ondenkbaar dat Cyborg haar biezen zal pakken bij de UFC, sterker nog bij andere organisaties ligt een kans. Gedoodverfde tegenstander Cindy Dandois uit België heeft al lang haar pijlen gericht op Cyborg. Ooit kreeg Dandois de kans van de UFC maar werd rücksichtslos aan de kant gezet. Echter tekende de Belgische top vechter bij Bellator zeer recentelijk en zal zij haar eerste partij vechten voor de organisatie. Een match bij Bellator tussen Dandois en Cyborg zou een topper zijn.

Straf

Cyborg zag het lange wachten om een partij te krijgen als een straf, ook stopte zij dit niet onder stoelen of banken. Nu komt dan de partij tegen Nunes, ook geen gemakkelijke tante op z’n Hollands gezegd maar de odds liggen toch echt richting Cyborg. En dan…. als Cyborg wint zal zij dan weer eenzaam aan de top staan en een lange tijd zonder tegenstander moeten? Een ding is zeker lang wachten is iets wat Cyborg nooit meer zal doen, dan lonkt een overstap naar Bellator. Het UFC-contract van Cyborg loopt in maart 2019 af.

De Randamie

In commentaren op twitter was te lezen dat de Nederlandse MMA vechter Germaine de Randamie debet zou zijn aan de teloorgang van de UFC dames vedergewicht divisie. Dit werd gerelateerd aan het feit dat De Randamie weigerde te vechten tegen Cyborg. Maar is dit wel zo? Je zou toch denken dat bijna elk talent wat op vedergewicht knokt naar de UFC wil. Ook The Ultimate Fighter de talent pool van de UFC biedt geen uitkomst, sterker nog Dandois bijvoorbeeld zette haar beste beentje voor en werd weer gepasseerd in de laatst gehouden talent rondes.

Een teken aan de wand of zal Dana White een reddingsplan inzetten om zijn divisie sterk te houden en zijn vechters niet te verliezen? De tijd zal het uitwijzen.

 

Bekijk ook

Badr Hari's belofte! 'Overeem overleeft 1e ronde niet'

Badr Hari’s belofte! ‘Overeem overleeft 1e ronde niet’

Nu het gevecht tussen de twee van 8 oktober dichterbij komt.

Belg Habirora slaat 2 tegenstanders knock-out! 'Niet te stoppen'

Belgisch talent slaat 2 tegenstanders knock-out! ‘9 seconden’

Tijdens de MMA Euro in Belgrado scoorde Habirora een geweldige knock-out

Dode man in Brabant is bekende kickbokser Errol Parris

Dode man in Brabant is bekende kickbokser Errol Parris

Vanmorgen werd het lichaam van Errol Paris ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page