Wraakgevecht! Usman vs Covington 2 gepland voor november
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Wraakgevecht! Usman vs Covington 2 gepland voor november

Wraakgevecht! Usman vs Covington 2 gepland voor november

Wraakgevecht! Usman vs Covington 2 gepland voor november

Kamaru Usman en Colby Covington zullen het eindelijk nog een keer over doen in de UFC-kooi. De twee aartsvijanden zullen hun rivaliteit uitvechten in een weltergewicht-titelwedstrijd op UFC 268 in november.

De UFC mikt op Madison Square Garden in New York voor de locatie voor Usman vs Covington 2, zo vertelde UFC-president Dana White aan ESPN’s Brett Okamoto. Na jaren van vijandigheid troffen Usman en Covington elkaar in een spannende strijd van vijf ronden op UFC 245 in 2019.

Dit gevecht moet gebeuren

Usman behaalde een TKO-overwinning met nog 50 seconden te gaan, maar Covington roept al sinds de zwaar omstreden affaire op tot een herkansing. Sinds het verlies behaalde Covington in september 2020 een TKO-overwinning op voormalig kampioen Tyron Woodley.

Usman zijn titel inmiddels verdedigd tegen Gilbert Burns en tweemaal tegen Jorge Masvidal. Hij staat nu als de nummer 2 pond-voor-pond mannelijke vechter in de UFC-ranglijst. Usman heeft een record van 19-1 en heeft sinds 2013 niet meer verloren. Covington heeft een professioneel record van 16-2.

White zei dat de herkansing het gevecht was dat hij moest maken nadat Usman, Masvidal in april voor de tweede keer met succes had verslagen.

Bekijk ook

⚠️ Glory verplaatst Verhoeven vs Overeem persconferentie van maandag

De GLORY Collision 3 Rico Verhoeven vs Alistair Overeem persconferentie is verplaatst naar

Dikke bonus! UFC’er Smith SPEKT rekening met winst op Spann

Anthony Smith nam het afgelopen nacht op tegen Ryan Spann

‘Ongelijke strijd!’ Boksreus MEPT armworstel icoon ‘KO’ (video)

De ongelijke strijd verliep zoals voorspelt

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page