Winst Nederlandse MMA-vechter lijkt heel land te frustreren MMA Nieuws
MMA Nieuws

Winst Nederlandse MMA-vechter lijkt heel land te frustreren

Winst Nederlandse MMA-vechter lijkt heel land te frustreren
Winst Nederlandse MMA-vechter lijkt heel land te frustreren

Vrijdag boekte de Nederlandse MMA-vechter Reinier de Ridder winst op Aung La N Sang uit Myanmar en claimde diens ONE Championship wereldtitel.

Dit lijkt vrijwel heel Myanmar (voormalige Birma) op zijn kop te zetten, wat al bleek uit veel negatieve reacties op de Facebook pagina van Reinier de Ridder. Nu mengen ook bekende figuren uit Myanmar zich in de strijd zoals de actrice Wutt Hmone Shwe Yi.

In een live show op Facebook zondag zei de actrice dat de Ridder te bang zou zijn geweest om staand te vechten tegen haar landgenoot La N Sang. "Hij (Reinier de Ridder) was te bang om te boksen. Ik steun altijd mijn Birmese volk om overwinningen te vieren. Hij is een echte held voor ons Birmese volk. Ik wil dat Aung La elke wedstrijd wint," zei Wutt Hmone Shwe Yi.

Terecht gewonnen

De actrice en meer fans van La N Sang vinden dat de Ridder te vroeg toesloeg en zijn tegenstander mee naar de grond nam, waar hij hem vervolgens in een verwurging onderwierp. La N Sang moest aftikken en de winst ging naar de Nederlander. Een terechte winst volgens ONE Championship.

Het komt zelden voor dat een heel land zo geraakt wordt door een verlies van een van haar topatleten. Hoewel Birma kenners het toeschrijven aan de lange periode van onderdrukking in het land en dat sporters als La N Sang gezien worden als idolen die de vrijheid vertegenwoordigen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws