Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Wiet als bescherming tegen hersenletsel bij MMA-vechters

Wiet als bescherming tegen hersenletsel bij MMA-vechters

Een Australische medisch onderzoekbedrijf vraagt ‚ÄčMMA vechters om hen te helpen de neuroprotectieve eigenschappen van cannabis te testen.

CBD staat bekend om zijn neuroprotectieve eigenschappen en klinische onderzoekers in Australi√ę testen of deze natuurlijke cannabino√Įde atleten kan helpen beschermen tegen de verwoestende effecten van traumatisch hersenletsel. Vanaf volgend kwartaal is Impression Healthcare (IHL) van plan een klinische proef te starten om te onderzoeken of hun gepatenteerde cannabino√Įde-formule MMA-vechters kan helpen beschermen tegen traumatisch hersenletsel (TBI).

Hoofdtrauma’s zijn een cruciaal probleem bij contactsporten zoals de AFL of NFL, en spelers die last hebben van TBI of hersenschudding lopen het risico CTE (chronische traumatische encefalopathie) te ontwikkelen, een aanhoudende aandoening die celdood en andere gevolgen kan veroorzaken lang na de eerste blessure.

Matig tot ernstige hersenletsel

“Het beste beschikbare bewijs suggereert dat CTE niet wordt veroorzaakt door een enkel letsel, maar eerder door jaren van regelmatig hersentrauma”, aldus IHL Chief Medical Officer Dr. Sud Agarwal. Het bedrijf is van plan 50 Australische MMA-vechters te rekruteren met recent hoofdletsel die tekenen vertonen van matig tot ernstige hersenletsel.

Elk proefpersoon zal tweemaal per dag een dosis IHL-216A, het gepatenteerde cannabino√Įde geneesmiddel van het bedrijf, worden toegediend. De onderzoekers zullen de ernst van de symptomen van de vechters meten met behulp van MRI-scans, gebitsbeschermers die hersen activiteit meten en neurocognitieve tests.

Bekijk ook

BREAKING: UFC 249 alsnog compleet afgelast

De UFC heeft donderdagnacht alsnog het het UFC 249 event definitief afgeblazen Er was al ...

UFC-vechter zegt af na dood familieleden door coronavirus

Rose Namajunas trok zich eerder terug uit UFC 249 nadat twee van haar familieleden stierven ...

VIDEO | Jose Aldo de UFC knockout koning is terug!

Jose Aldo en collega UFC-vechters in de problemen

Visa problemen zetten zeven Brazilianen buitenspel voor UFC 250, waaronder Jose Aldo en Shogun Rua. ...