Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Wiet als bescherming tegen hersenletsel bij MMA-vechters

Wiet als bescherming tegen hersenletsel bij MMA-vechters

Een Australische medisch onderzoekbedrijf vraagt ​MMA vechters om hen te helpen de neuroprotectieve eigenschappen van cannabis te testen.

CBD staat bekend om zijn neuroprotectieve eigenschappen en klinische onderzoekers in Australië testen of deze natuurlijke cannabinoïde atleten kan helpen beschermen tegen de verwoestende effecten van traumatisch hersenletsel. Vanaf volgend kwartaal is Impression Healthcare (IHL) van plan een klinische proef te starten om te onderzoeken of hun gepatenteerde cannabinoïde-formule MMA-vechters kan helpen beschermen tegen traumatisch hersenletsel (TBI).

Hoofdtrauma’s zijn een cruciaal probleem bij contactsporten zoals de AFL of NFL, en spelers die last hebben van TBI of hersenschudding lopen het risico CTE (chronische traumatische encefalopathie) te ontwikkelen, een aanhoudende aandoening die celdood en andere gevolgen kan veroorzaken lang na de eerste blessure.

Matig tot ernstige hersenletsel

“Het beste beschikbare bewijs suggereert dat CTE niet wordt veroorzaakt door een enkel letsel, maar eerder door jaren van regelmatig hersentrauma”, aldus IHL Chief Medical Officer Dr. Sud Agarwal. Het bedrijf is van plan 50 Australische MMA-vechters te rekruteren met recent hoofdletsel die tekenen vertonen van matig tot ernstige hersenletsel.

Elk proefpersoon zal tweemaal per dag een dosis IHL-216A, het gepatenteerde cannabinoïde geneesmiddel van het bedrijf, worden toegediend. De onderzoekers zullen de ernst van de symptomen van de vechters meten met behulp van MRI-scans, gebitsbeschermers die hersen activiteit meten en neurocognitieve tests.

Bekijk ook

EXCLUSIEF: Ex GLORY topman Remon Daalder over zijn vertrek

Onze redactie sprak ex-topman van GLORY Kickboxing, Remon Daalder. Op ons verzoek gaf hij openheid ...

UFC vechter Vinicius Moreira komt niet door coronatest

De Braziliaanse licht zwaargewicht Vinicius Moreira testte positief voor coronavirus. Hierdoor valt hij uit voor ...

KANTOOR DICHT: GLORY Kickboxing verkeerd in zwaar weer?

Het blijkt dat GLORY Kickboxing in zwaar weer verkeerd. Via social media wordt gemeld dat ...