Weigeren gevecht kost UFC'er de kop, 'nee bestaat niet' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Weigeren gevecht kost UFC’er de kop, ‘nee bestaat niet’

Weigeren gevecht kost UFC’er de kop, ‘nee bestaat niet’

Weigeren gevecht kost Junior Dos Santos zijn UFC contract

Alistair Overeem en Junior Dos Santos werden gisteren zonder pardon, op straat gezet door de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC. Voor beide veteranen is geen plek meer. Overeem zijn tijd zat er op, en Dos Santos weigerde een gevecht.

Toen het ontslag van Overeem naar buiten kwam veroorzaakte dit nogal een schok onder de fans in ons land. Want met nog een aantal gevecht op zijn contract, zou de UFC hem laten gaan. Voor de fans van Dos Santos was dit niet anders.

Overeem deed een verklaring uitgaan via social media waar hij de UFC dankte voor de mooie tijd. Of Dos Santos ook zo positief is valt te bezien. Hij moet gaan omdat hij een gevecht weigerde zo meld de MMA-media.

Niet vechten dan eruit

Dos Santos kreeg onlangs een last minute gevecht tegen Marcin Tybura kreeg aangeboden bij UFC 260 op 29 maart. Naar verluidt weigerde Dos Santos het gevecht omdat hij vond dat hij niet genoeg tijd had om zich adequaat voor te bereiden. De UFC bracht Dos Santos kort daarna op de hoogte van zijn ontslag.

Toch laat Dos Santos zich hierdoor niet uit het veld slaan. En zegt op Instagram dat hij van plan is door te gaan met vechten. In het bericht aan zijn fans bedankte hij de UFC “voor een geweldige 12 jaar”.

Bekijk ook

Conor McGregor gaat boksen tegen Jake Paul

Conor McGregor vs Jake Paul: ‘Boksen voor UFC-comeback’

Conor McGregor zou Jake Paul wel eens kunnen kiezen als zijn volgende tegenstander.

‘Ik zie dode mensen!’ McGregor zegt te weten wie zijn tegenstander is bij comeback

De voormalige UFC-kampioen vedergewicht en lichtgewicht beweerde aanvankelijk dat hij nog steeds kiest tegen wie hij gaat vechten.

Door Rusland uitgeleverde MMA-vechter krijgt 8 jaar cel

Een MMA-vechter die vanuit de Russische Federatie naar zijn geboorteland Tadzjikistan werd teruggestuurd, is gevangen gezet

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page