Weigeren gevecht kost UFC’er de kop, ‘nee bestaat niet’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Weigeren gevecht kost UFC’er de kop, ‘nee bestaat niet’

Weigeren gevecht kost UFC’er de kop, ‘nee bestaat niet’

Weigeren gevecht kost Junior Dos Santos zijn UFC contract

Alistair Overeem en Junior Dos Santos werden gisteren zonder pardon, op straat gezet door de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC. Voor beide veteranen is geen plek meer. Overeem zijn tijd zat er op, en Dos Santos weigerde een gevecht.

Toen het ontslag van Overeem naar buiten kwam veroorzaakte dit nogal een schok onder de fans in ons land. Want met nog een aantal gevecht op zijn contract, zou de UFC hem laten gaan. Voor de fans van Dos Santos was dit niet anders.

Overeem deed een verklaring uitgaan via social media waar hij de UFC dankte voor de mooie tijd. Of Dos Santos ook zo positief is valt te bezien. Hij moet gaan omdat hij een gevecht weigerde zo meld de MMA-media.

Niet vechten dan eruit

Dos Santos kreeg onlangs een last minute gevecht tegen Marcin Tybura kreeg aangeboden bij UFC 260 op 29 maart. Naar verluidt weigerde Dos Santos het gevecht omdat hij vond dat hij niet genoeg tijd had om zich adequaat voor te bereiden. De UFC bracht Dos Santos kort daarna op de hoogte van zijn ontslag.

Toch laat Dos Santos zich hierdoor niet uit het veld slaan. En zegt op Instagram dat hij van plan is door te gaan met vechten. In het bericht aan zijn fans bedankte hij de UFC “voor een geweldige 12 jaar”.

Bekijk ook

‘Goed zo’: Vechtbaas White over KO verlies Askren

Dana White heeft zich dan eindelijk uitgesproken over het verlies van Ben Askren

Nieky Holzken: ‘Mijn knock-out power is alles bepalend’

Nieky Holzken zal deze week in actie te zien zijn tijdens ONE on TNT Part III

Stop het influencer boksen: ‘schande voor de sport’

Het boksen tot schande maken moet stoppen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page