Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Weging: Tegenstander Germaine de Randamie valt bijna flauw

Weging: Tegenstander Germaine de Randamie valt bijna flauw

KLIK OP DE LINK VOOR DE VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=iGMUKC0t5R4

Aspen Ladd de tegenstander van de Nederlandse UFC-vechter Germaine de Randamie maakte een moeilijk weging mee.

Het wegmoffelt voorafgaand aan het UFC op ESPN + 13 event wat zaterdag plaatsvindt liet een duidelijk aangeslagen Aspen Ladd zien. Zij had duidelijk moeite gehad met het bereiken van haar wedstrijd gewicht.

Eenmaal op de weegschaal, beefde Ladd en trok een pijnlijke grimas terwijl een lid van de California State Athletic haar gewicht registreerde. Na een korte hydratatie worstelde Ladd om zich aan te kleden. Het was ook moeilijk voor haar om bicep flex voor de camera te houden, omdat ze naast de weegschaal stond in plaats van er bovenop.

Afvallen levensgevaarlijk

Ladd had toen hulp nodig van een commissielid om de kamer uit te lopen. Ladd, 24, heeft in het verleden eerder moeite gehad met gewichtsverlies. In april 2018 werd haar UFC Fight Night 128 gevecht tegen Leslie Smith geschrapt op de dag van de weging nadat Ladd te zwaar was.

Extreem afvallen voor een MMA-wedstrijd brengt risico’s met zich mee en staat veelal ter discussie. Hoe Ladd het gaat doen tegen de geroutineerde De Randamie valt te bezien. De Randamie is er van overtuigd dat zij door haar ervaring Ladd zal verslaan.

Bekijk ook

VERLAMD: Einde carrière MMA-Kampioen na extreem afvallen

Het lijkt erop dat extreem afvallen voor een MMA wedstrijd wederom een slachtoffer heeft geëist.

MMA-persconferentie loopt flink uit de hand (video)

Een reality-tv-ster heeft zijn voormalige Geordie Shore-rivaal aangevallen tijdens een persconferentie.

DODELIJK GEVECHT: Jonge MMA-vechter ingestort en overleden

Een jonge MMA-vechter is overleden als gevolg van verwondingen opgelopen tijdens een gevecht afgelopen weekend in Engeland.