Vuil spel? UFC schuift kampioen Ngannou aan de kant - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Vuil spel? UFC schuift kampioen Ngannou aan de kant

Vuil spel? UFC schuift kampioen Ngannou aan de kant

Vuil spel? UFC schuift kampioen Ngannou aan de kant
Francis Ngannou

Francis Ngannou heeft voorlopig het nakijken nu de UFC besloten heeft een interim zwaargewicht titelgevecht te boeken tussen Cyril Gane en Derrick Lewis. Het nieuws sloeg als een bom in bij het team van Ngannou.

De Fransman Ngannou is nog maar drie maanden UFC-zwaargewicht kampioen en toch boekt de organisatie nu al een tussentijds gevecht voor zijn titel die niet vacant is. Het nieuws van het besluit veroorzaakt flink wat commotie en een flinke ruzie tussen Dana White de baas van de UFC en Marquel Martin, de managen van Ngannou.

Wat een zooitje

,,Wat flikken ze nu? Dit kunnen ze niet maken, Francis is nog maar net kampioen en nu wordt er al en interim gevecht geboekt”, zegt Martin die verder aangeeft dat zijn vechter in september de kooi in kan. White op zijn beurt zegt; ,,Deze gast (Martin. red.), zit zo vol met sh*t! Hij weet precies wat er aan de hand is en is helemaal niet ‘geschokt’. Omdat we hem meerdere keren vertelden dat dit eraan zat te komen. Zijn management is incompetent en hopelijk gaat Francis nieuwe mensen inschakelen om zijn carrière te helpen.”

Oorspronkelijk wilde de UFC Lewis vs. Ngannou boeken op 7 augustus, maar de huidige kampioen zwaargewicht nam vrijaf. De kampioen wilde naar huis terug om vrienden en familie in Kameroen te bezoeken. Martin beschuldigd White en de UFC een vuil spel te hebben gespeeld en dit als excuus te gebruiken om Ngannou te passeren.

,,Enig ander kampioen hadden ze dit niet geflikt”, aldus Martin. ,,Stipe Miocic (de vorige kampioen. red.), nam gerust 8 maanden rust voordat hij weer de UFC-octagon in ging. ” Waarom de UFC een dergelijke drastische beslissing neemt is niet duidelijk, verwacht wordt dat White nog met een verklaring naar buiten komt.

Bekijk ook

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Laffe actie! Oude man vangt klappen na mep (video)

Excessief geweld is iets wat je steeds vaker ziet

UFC-ster McGregor weer bouwvakker! ‘Terug naar zijn roots’

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en gaat hij terug naar roots als bouwvakker.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page