Vriend beschrijft tragische dood van UFC kampioen Khabib's vader - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Vriend beschrijft tragische dood van UFC kampioen Khabib’s vader

Vriend beschrijft tragische dood van UFC kampioen Khabib’s vader

Artsen konden Abdulmanap Nurmagomedov, vader van UFC-lichtgewichtkampioen Khabib, niet redden vanwege onomkeerbaar hersentrauma als gevolg van een beroerte.

Een familievriend Ramazan Rabadanov, die over de tragische dood van de 57-jarige vader van de UFC kampioen vertelde maakt duidelijk door welke hel de familie ging. “Abdulmanap kreeg twee beroertes, in zijn hart een hartaanval en hersenen”, vertelde hij aan de Russische website Championat.

Na een hartoperatie werd Abdulmanap in een medisch geïnduceerde coma geplaatst. Maar kwam later weer bij bewustzijn en communiceerde zelfs op basisniveau met de mensen om hem heen, waaronder de 31-jarige zoon Khabib.

Coronavirus

‘Ze wisten zijn hart te behandelen, maar niet zijn brein, dus kwam hij niet uit coma. De situatie was te ernstig, het was al te laat. De dokters deden alles wat ze konden, ze probeerden hem zelfs in contact te brengen met de president Putin, maar zijn toestand was te ernstig, ‘aldus Rabadanov.

Abdulmanap was eind april voor het eerst ziek geworden in zijn geboorteland Dagestan. Waar hij aanvankelijk in een plaatselijk ziekenhuis werd behandeld voor longontsteking achtige symptomen, wat later het coronavirus bleek te zijn. Hij werd met een speciale vlucht naar Moskou gevlogen met hulp van Ramzan Kadyrov, de leider van de Tsjetsjeense Republiek.

Bekijk ook

BREAKING! UFC’er Mike Perry tekent bij Bare Knuckle organisatie BKFC

Mike Perry, UFC-veteraan tekent een multi-fight contract bij BKFC

Rico streeft droom na! ‘Geen idee wanneer ik vecht’

Rico Verhoeven heeft een van de zwaarste gevechten uit zijn carrière achter de rug

‘Rico tegen Jamal 4e gevecht gaat er komen!’ (video)

Er kloppen veel vechters aan die een kans willen tegen Rico

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page