Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Vriend beschrijft tragische dood van UFC kampioen Khabib’s vader

Vriend beschrijft tragische dood van UFC kampioen Khabib’s vader

Artsen konden Abdulmanap Nurmagomedov, vader van UFC-lichtgewichtkampioen Khabib, niet redden vanwege onomkeerbaar hersentrauma als gevolg van een beroerte.

Een familievriend Ramazan Rabadanov, die over de tragische dood van de 57-jarige vader van de UFC kampioen vertelde maakt duidelijk door welke hel de familie ging. “Abdulmanap kreeg twee beroertes, in zijn hart een hartaanval en hersenen”, vertelde hij aan de Russische website Championat.

Na een hartoperatie werd Abdulmanap in een medisch geïnduceerde coma geplaatst. Maar kwam later weer bij bewustzijn en communiceerde zelfs op basisniveau met de mensen om hem heen, waaronder de 31-jarige zoon Khabib.

Coronavirus

‘Ze wisten zijn hart te behandelen, maar niet zijn brein, dus kwam hij niet uit coma. De situatie was te ernstig, het was al te laat. De dokters deden alles wat ze konden, ze probeerden hem zelfs in contact te brengen met de president Putin, maar zijn toestand was te ernstig, ‘aldus Rabadanov.

Abdulmanap was eind april voor het eerst ziek geworden in zijn geboorteland Dagestan. Waar hij aanvankelijk in een plaatselijk ziekenhuis werd behandeld voor longontsteking achtige symptomen, wat later het coronavirus bleek te zijn. Hij werd met een speciale vlucht naar Moskou gevlogen met hulp van Ramzan Kadyrov, de leider van de Tsjetsjeense Republiek.

Bekijk ook

CORONAGEVAL: Trainingen Nederlandse Judo selectie afgelast

Een positief coronageval in nationale judo selectie is de oorzaak dat de trainingen voorlopig stil ...

Bokslegende Wladimir Klitschko doet waarschuwing uitgaan

Hij stond jaren aan de top van het boksen, Wladimir Klitschko. Nu doet de voormalige ...

$1 MILJOEN UITDAGING: MMA-vechter vs boks YouTuber

Bellator MMA vechter Dillon Danis stuurt een uitdaging van $ 1 miljoen naar YouTuber Logan ...

Tekst kopi├źren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page