Voormalig UFC lichtgewicht Tae Hyun Bang moet 10 maanden cel in voor matchfixing - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Voormalig UFC lichtgewicht Tae Hyun Bang moet 10 maanden cel in voor matchfixing

Voormalig UFC lichtgewicht Tae Hyun Bang moet 10 maanden cel in voor matchfixing

Tae Hyun Bang veroordeeld tot gevangenisstraf van 10 maanden voor matchfixing op UFC Fight Night 79

Voormalig UFC lichtgewicht Tae Hyun Bang is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden na schuldig bevonden te zijn aan het aannemen van steekpenningen in verband met een plan om een ​​gevecht te manipuleren. Bang werd vandaag, volgens een rapport van The Korea Herald, veroordeeld in het Central District Court in Seoul, voor het aannemen van steekpenningen om zijn gevecht met Leo Kuntz te verliezen op UFC Fight Night 79.

Rekening gehouden met strafmaat door teruggave geld door Bang

Drie ‘makelaars’ die de fix maakten en geld gaven aan Bang voor in totaal $ 92.160 USD kregen ook gevangenisstraffen voor hun rol. Een van die matchfixers was naar verluidt MMA-vechter Dae Won Kim. “De misdaad van het oplossen van wedstrijden schaadt de geloofwaardigheid van sport, en in internationale wedstrijden heeft het ook een negatief effect op de geloofwaardigheid van het land”, zei de rechtbank volgens The Korea Herald. “Bang was verplicht om het spel eerlijk te spelen, maar hij negeerde het en nam een ​​belangrijke rol in het schema. Maar we hebben rekening gehouden met het feit dat Bang het gevecht heeft gewonnen en daarna het geld heeft teruggegeven”.

Gewaarschuwd voor de gevolgen van het manipuleren van gevechten

Bang, 34, nam geld aan van de matchfixers voor zijn gevecht tegen Kuntz in november 2015 bij het debuut van de UFC in Zuid-Korea. Hij nam naar verluidt de steekpenningen aan en zette toen ruwweg de helft op Kuntz. Het plan was om de eerste twee rondes aan zijn Amerikaanse tegenstander te verliezen. Maar toen UFC-officials een grote verandering in de goklijnen zagen, en Bang van de favoriet naar een zware underdog brachten, werden hij en Kuntz gewaarschuwd voor de gevolgen van het manipuleren van gevechten. Op een gegeven moment veranderde hij van mening over het verliezen van de partij, en won via een gesplitst besluit in de Olympic Gymnastics Arena in Seoul.

De UFC leek alsof ze wisten dat er iets absoluut niet klopte

Zo vertelde Kuntz eerder in april nadat het onderzoek was aangekondigd. “Ze vertelden me dat het de grootste en vreemdste wending ooit was die ze in MMA en last minute hadden gezien. Ze vertelden me: ‘Hé, als een van jullie daar gaat en niet vecht, moet je je voorbereiden om onderzocht te worden”. Na het gevecht ontving Bang naar verluidt doodsbedreigingen van figuren uit de georganiseerde misdaad, die ongeveer $ 1,7 miljoen op Kuntz hadden ingezet om te winnen. Volgens een persoon in de buurt van de vechter ten tijde van de waarschuwing van de UFC, ontkende Bang en zijn kamp de kennis van elk vorm van matchfixing.

 

Bekijk ook

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page