Voorbeschouwing: Alistair Overeem vs Jairzinho Rozenstruik – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Voorbeschouwing: Alistair Overeem vs Jairzinho Rozenstruik

Voorbeschouwing: Alistair Overeem vs Jairzinho Rozenstruik

Voorbeschouwing: Alistair Overeem vs Jairzinho Rozenstruik

MMA-Veteraan Alistair Overeem is op zoek naar zijn derde overwinning op rij als hij Jairzinho Rozenstruik treft tijdens UFC Fight Night zaterdag 7 december.

Surinames Rozenstruik zich aan bij de UFC in 2019 na een uitgebreide kickbokscarrière en hij heeft zijn vaardigheden tot dusver in de Octagon goed gebruikt. Tijdens zijn laatste wedstrijd, slechts een maand geleden deed hij het licht uit bij voormalig UFC zwaargewicht-kampioen Andrei Arlovski.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat Alistair Overeem het zou opnemen tegen Walt Harris, maar vanwege het vreselijke persoonlijke nieuws van Harris wiens stiefdochter werd gekidnapt en een maand na haar verdwijning dood aangetroffen, valt deze uit en stapt Jairzinho Rozenstruik in.

Verontrustend

Wat brengt Rozenstruik ter tafel? Rozenstruik is verbazend snel en behendig en hij slaat ongelooflijk hard. Wanneer hij tegenstanders raakt, gaan ze knock-out. Kan dat verontrustend zijn voor Overeem? Zeker. De Nederlandse veteraan Overeem is nog maar 39 jaar oud, maar hij vecht al 20 jaar professioneel en dit gevecht zal de 64e in zijn MMA-carrière zijn.

En hoewel zijn kin nooit een sterk punt was, hebben we hem de laatste tijd zien wankelen door stoten die niet echt zwaar waren. Dat gezegd hebbende, die 20 jaar ervaring zal Overeem van pas komen. Rozenstruik is misschien perfect in zijn UFC-carrière tot nu toe, maar tegen Albini bracht hij het grootste deel van de eerste ronde op zijn rug of in de clinch door.

Old school vs new school

Als Overeem dat gameplan kan repliceren, kan hij zeker winnen. Overeem heeft bewezen een sluwe veteraan te zijn die niet altijd op zijn vaste vaardigheden hoeft te vertrouwen. Rozenstruik kan dit gevecht zeker winnen en als hij Overeem weet te raken met zijn knock-out power, kan het voor de veteraan een slapend einde worden.

Maar ook al lijkt het voordeel bij Overeem te liggen, toch kan de als ‘underdog’ aangemerkte Rozenstruik voor een verrassing gaan zorgen en de wedstrijd op zijn naam zetten. Voor Overeem geldt, let op die kaak en Rozenstruik moet zorgen niet in een grondgevecht te raken. Hoe het ook zij het wordt een zwaargewicht partij die zijn weerga niet zal kennen.

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page