Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Volkov liep ook botbreuk op in gevecht met Overeem (video)

Volkov liep ook botbreuk op in gevecht met Overeem (video)

Alexander Volkov versloeg de Nederlandse MMA-legende Alistair Overeem zaterdag. In de eerste ronde van het gevecht brak Overeem zijn neus. Dit koste de Nederlander in de tweede ronde de winst. Maar ook Volkov kwam niet ongeschonden uit de strijd en brak zijn voet.

De strijd tussen Volkov en Overeem was de laatste kans voor de Nederlander om een titelkans binnen te slepen. Overeem gaf zelf te kennen dat hij dit als een laatste run naar het goud was.

In de eerste ronde raakte de Rus, Overeem stevig in het gezicht met een stoot. Hierbij brak Overeem zijn neus zoals hij later zou verklaren. Dit beïnvloedde zijn gesteldheid om het gevecht naar zich toe te trekken. Dit blijkt ook wel uit de statistieken.

Schade toegebracht

Volkov haalde 54 nauwkeurige significante treffers tegen 10 van Overeem. De nauwkeurigheid van Volkov was zelfs in dit tempo hoger:maar liefst 61% versus 50. Gemiddeld leverde de Rus 4,76 significante treffers per minuut. Tegen Overeem 7,7. Maar liefst 87% van Volkov’s stoten gaat waren het hoofd van Overeem.

Toch liep Volkov ook schade op. Via een post op twitter waarop de voet van Volkov wordt getoond. Blijkt dat de Rus hoogstwaarschijnlijk zijn voet gebroken heeft. Overigens eist Volkov in plaats van Overeem nu een kans op de titel op.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

‘Ik heb niets van Rico’s stoten gevoeld’: Rivaal niet onder de indruk

Tarik Khbabez stond vorige maand tegenover GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven. Khbabez die niet voor de ...

Sportschoolhouder start Tikkie-actie: ‘Geef ons de vrijheid terug’

Satisch Jhamai, sportschoolhouder uit Den Haag start een actie om sporters van boven der 27 ...

Bloemkooloor start inzamelactie na verrot slaan voetbal-ster

Bloemkooloor start inzamelactie na verrot slaan voetbal-ster Walker Brown, de MMA-vechter op cowboylaarzen en bloemkooloren, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page