Volkov liep ook botbreuk op in gevecht met Overeem (video)
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Volkov liep ook botbreuk op in gevecht met Overeem (video)

Volkov liep ook botbreuk op in gevecht met Overeem (video)

Alexander Volkov versloeg de Nederlandse MMA-legende Alistair Overeem zaterdag. In de eerste ronde van het gevecht brak Overeem zijn neus. Dit koste de Nederlander in de tweede ronde de winst. Maar ook Volkov kwam niet ongeschonden uit de strijd en brak zijn voet.

De strijd tussen Volkov en Overeem was de laatste kans voor de Nederlander om een titelkans binnen te slepen. Overeem gaf zelf te kennen dat hij dit als een laatste run naar het goud was.

In de eerste ronde raakte de Rus, Overeem stevig in het gezicht met een stoot. Hierbij brak Overeem zijn neus zoals hij later zou verklaren. Dit beïnvloedde zijn gesteldheid om het gevecht naar zich toe te trekken. Dit blijkt ook wel uit de statistieken.

Schade toegebracht

Volkov haalde 54 nauwkeurige significante treffers tegen 10 van Overeem. De nauwkeurigheid van Volkov was zelfs in dit tempo hoger:maar liefst 61% versus 50. Gemiddeld leverde de Rus 4,76 significante treffers per minuut. Tegen Overeem 7,7. Maar liefst 87% van Volkov’s stoten gaat waren het hoofd van Overeem.

Toch liep Volkov ook schade op. Via een post op twitter waarop de voet van Volkov wordt getoond. Blijkt dat de Rus hoogstwaarschijnlijk zijn voet gebroken heeft. Overigens eist Volkov in plaats van Overeem nu een kans op de titel op.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Kansloos! McGregor bespot overleden vader Khabib Nurmagomedov?

Conor McGregor lijkt social media als zijn arena te gebruiken nu hij met een gebroken enkel thuis zit

Woodley geeft uitleg over tattoo weddenschap met Jake Paul

Tyron Woodley ging een weddenschap aan met Jake Paul over hun komende wedstrijd

Mislukte MMA’er daagt vechtlegende uit! ‘Kom maar op dan!’

Dat Parr niet niet bang is om een uitdaging aan te gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page