Videobeelden eerste MMA-gevecht uit 1896 opgedoken Nieuws
Nieuws

Videobeelden eerste MMA-gevecht uit 1896 opgedoken

Videobeelden eerste MMA-gevecht uit 1896 opgedoken

Een archiefvideo gefilmd aan het einde van de 19e eeuw is recent ontdekt door een YouTube-kanaal.

We zien twee Japanse gevechten in een stijl die heel dicht bij de moderne MMA ligt. De oorsprong van gemengde vechtsporten is nooit duidelijk geweest.

Het YouTube Channel History Colored, die al beelden van het allereerste boksgevecht ooit had uitgezonden, heeft 27 augustus een Japanse video-opname uit 1896 Japan. We zien twee worstelaars vechten die ook trappen en stoten gebruiken.

Japan aan de oorsprong van MMA?

Er is zelfs een van hen die een "draaiende trap" probeert! Deze scène was bedoeld om de Japanse vechtsporten van die tijd voor de camera te demonstreren.

Sommigen geloven dat Bruce Lee de eerste meester is die verschillende vechtstijlen samenvoegde, zoals bevestigd door zijn film Enter the Dragon uitgebracht in 1973.

Mohammed Ali

Anderen schrijven de deelname van Mohamed Ali aan het eerste "officiële" MMA gevecht tijdens zijn demo partij tegen de Japanse worstelaar Antonio Inoki toe als de eerste MMA wedstrijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws