VIDEO: Foutieve weging UFC kampioen Khabib Nurmagomedov
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / VIDEO: Foutieve weging UFC kampioen Khabib Nurmagomedov

VIDEO: Foutieve weging UFC kampioen Khabib Nurmagomedov

MMA-voedingsdeskundige Mike Dolce beweert dat er iets iets fout ging gebeurde toen Khabib Nurmagomedov op UFC 254 de weegschaal stapte.

Khabib stapte vrijdag op de weegschaal om zijn wedstrijd gewicht te controleren voor zijn UFC 254 gevecht met Juist Gaethje op zaterdag. De UFC kampioen maakte een uitgeputte indruk door het afvallen voor het gevecht. Maar Dolce zegt dat er meer aan de hand is.

Klopt geen fluit van

De weegschaal voor de weging bereikte met succes de limiet van 155 pond voor Khabib, er was speculatie onder fans op sociale media dat de functionaris die de weegschaal bediende een fout maakte. Mogelijk opzettelijk waardoor Nurmagomedov zijn gewicht kon bereiken.

Dolce, een van de meest vooraanstaande voedingsdeskundigen in de sport, is een van degenen die ook gelooft dat er iets vreemds is gebeurd. “Er gebeurde iets heel verontrustends bij de afwegingen voor UFC 254, Khabib Nurmagomedov tegen Justin Gaethje”, zei Dolce op zijn YouTube-pagina.

Ongeloofwaardig

“Wat is er gebeurd? Toen Khabib op de weegschaal stapte, maakte de inspecteur hetzij door pure incompetentie, hetzij opzettelijk een enorme fout die misschien wel tientallen miljoenen dollars waard is. Helaas, naar mijn deskundige mening, geloof ik niet dat Khabib bij deze poging de limiet van 155 pond zou hebben gehaald,” vervolgde Dolce.

“De aanwijzer gaat in een opwaartse baan, en hij moet in evenwicht zijn. Het gaat omhoog. Dat betekent dat hij zwaar is, en de functionaris zegt dat hij op gewicht is terwijl de schaal nog beweegt en niet stabiliseert in het midden. Dat klopt niet, ” zei Dolce terwijl hij naar een herhaling van Khabib op de weegschaal keek. Volgens Dolce heeft de functionaris die de weegschaal bediende deze niet in evenwicht gehouden voordat hij het resultaat van Khabib had gelezen.

Bekijk ook

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! 'Ga nou neer'

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! ‘Ga nou neer’ | video

Het is duidelijk dat de wannabe Jiu Jtisu'er helemaal geen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page