VIDEO: Beruchte MMA-vechter maakt comeback naar de UFC MMA Nieuws
MMA Nieuws

VIDEO: Beruchte MMA-vechter maakt comeback naar de UFC

VIDEO: Beruchte MMA-vechter maakt comeback naar de UFC

Dit is niet de eerste keer dat Diaz in verband wordt gebracht met een terugkeer naar de UFC. Diaz (26-9-2) stond voor het laatst in de kooi tijdens UFC 183 in januari 2015. Daar nam hij het op tegen voormalig middengewicht kampioen Anderson Silva.

Tijdens zijn afwezigheid uit de sport werd er gezegd dat Diaz met pensioen was gegaan. Maar dat lijkt niet langer het geval te zijn. Zijn laatste overwinning was tegen B.J. Penn in 2011. De vechter heeft een streng afval regiem doorstaan, omdat hij zich voorbereidt om opnieuw te vechten in 2021.

Veel ellende achter de rug

Diaz zou tussen de 165 en 175 pond wegen na zijn gewichtsverlies. Zijn gevecht met Silva werd een teleurstelling. Het gevecht werd als een 'no contest' beoordeeld. Een schorsing van vijf jaar en een boete van $ 165.000 van de Nevada State Athletic Comission (NSAC) viel Diaz ten deel.

Hij diende een beroep tegen deze sancties in en won deze later om zowel zijn schorsing als zijn boete te verminderen en was hij vrij om te vechten in augustus 2016. Ook kreeg Diaz het aan de stok met de USADA, en kreeg een jaar schorsing opgelegd. Alles was uiteindelijk opgelost in april 2018.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws