VIDEO: beelden eerste MMA gevecht ooit opgedoken Nieuws
Nieuws

VIDEO: beelden eerste MMA gevecht ooit opgedoken

VIDEO: beelden eerste MMA gevecht ooit opgedoken
VIDEO: beelden eerste MMA gevecht ooit opgedoken

Voordat UFC en MMA werden bedacht, is er al heel lang over gesproken, een bokser versus een worstelaar wedstrijd.

Liefhebbers van vechtsporten zoals boksen en worstelen zullen vaak gediscussieerd hebben over hoe het zou zijn, als hun favoriete atleten tegen de andere zouden vechten.

In de geschiedenis zijn er voorbeelden genoeg van gemixte gevechten, neem als voorbeeld de gladiatoren in het Romeinse rijk. Daar werd dan wel gestreden op leven en dood, of om vrij man te worden, toch was het daar al vaak naast wapens een hand tegen hand gevecht waar het op aankwam.

Bokslegende

Naast het feit dat er een aantal gemengde gevechten als demo plaats hebben gevonden, zoals tussen bokslegende Muhammad Ali en de worstelaar Antonio Inoki in 1976. Welke ook nog eens op speciale regels plaats vond, was er in 1937 een gevecht wat gezien wordt door velen al het eerste MMA gevecht ooit.

Op internet kwamen we een video tegen van een gevecht tussen Pio Pico (bokser) en Nick Lutze (worstelaar) die plaatsvond in Los Angeles 1937. Dit is misschien wel de eerste MMA-wedstrijd die op film is vastgelegd. Wij gaan je niet vertellen wie er gewonnen heeft, je moet deze klassieke wedstrijd bekijken, geniet ervan!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws