Home / Nieuws / MMA NIEUWS / VIDEO: ACB ontslaat MMA-vechter na massale vechtpartij

VIDEO: ACB ontslaat MMA-vechter na massale vechtpartij

MMA vechter ontslagen
Youtube

Absolute Championship Berkut (ACB) heeft besloten het contract met de Amerikaanse vechter Georgi Karakhanyan te beëindigen. Dit werd vandaag gemeld op de website van de organisatie.

De disciplinaire commissie van de organisatie verklaarde de uitslag van de wedstrijd tussen de Amerikaan met Timur Nagibin nietig. De 33-jarige Karakhanyan maakte zich schuldig aan beledigingen en probeerde de scheidsrechter in verwarring mee te slepen.

Het gedrag van de vechter voor en na de wedstrijd wordt gekenmerkt als flagrant en onsportief. De organisatie heeft hem verboden nog te vechten en zijn contract beëindigd.

Diskwalificatie

De wedstrijd tussen Karakhanyan en Nagibin op 10 november eindigde in een massale vechtpartij. Oorspronkelijk werd Karakhanyan uitgeroepen als de winnaar van de wedstrijd, zijn tegenstander werd gediskwalificeerd voor het slaan na de bel.

Karakhanyan maakte herhaaldelijk beledigende opmerkingen over de tegenstander vóór het gevecht. In het bijzonder beloofde op Instagram zijn rivaal seksueel te misbruiken.

Geen tolerantie

ACB is een Russische organisatie, die is gevormd op basis van vechtclub “Berkut”. De organisatie tolereert geen beledigingen en onsportief gedrag van hun atleten.

“Alle geschillen tussen onze vechters zijn opgelost. Wij willen geen vechters die elkaar beledigen of bedreigen buiten de kooi “, luidt de vermelding op de website van ACB.

Bekijk ook

UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

Officials kondigden maandag aan dat de UFC haar Fight Night 157 zal houden in China op 31 augustus.

VIDEO: MMA-vechter Mellony Geugjes knokt zich door 1ste EFC wedstrijd

De Nederlandse MMA-vechter Mellony Geugjes vertrok recentelijk naar Zuid Afrika om mee te doen aan “The Fighter”.

UFC 240: Cris Cyborg accepteert uitdaging Felicia Spencer

De voormalige UFC-vedergewichtkampioen Cris Cyborg is sinds december 2018 niet meer in actie geweest.

REGIO NIEUWS UITGELICHT