Verkrachting grap: UFC-kampioen Adesanya zwaar onder vuur – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Verkrachting grap: UFC-kampioen Adesanya zwaar onder vuur

Verkrachting grap: UFC-kampioen Adesanya zwaar onder vuur

Verkrachting grap: UFC-kampioen Adesanya onder vuur door Nieuw-Zeelandse vice-premier

Israël Adesanya de UFC middengewicht kampioen staat er niet goed op bij de vice-premier van zijn land Grant Robertson. Deze is verbolgen over een verkrachting grap die Adesanya heeft gemaakt.

In een Instagram verhaal grapte Adesanya dat hij zijn rivaal UFC-vechter Kevin Holland zou verkrachten. Dit omdat deze hem bekritiseerd had vanwege zijn verlies tegen Jan Blachowicz tijdens UFC 259. Adesanya die bedolven werd onder kritiek verwijderde snel zijn bericht, maar het kwaad was al geschied.

Robertson die vice-premier is van Nieuw-Zeeland maar ook ministier van sport was het bericht ook opgevallen. Radio New Zealand en bekritiseerde Adesanya voor zijn opmerkingen. Hoewel de premier Adesanya heeft gecrediteerd voor het verwijderen van zijn aanstootgevende post op sociale media, zei hij ook dat het volkomen onaanvaardbaar was.

Begrip

Adesanya heeft 4,6 miljoen volgers op zijn Instagram en de aanstootgevende opmerkingen werden door velen gezien. Robertson is niet blij met wat Adesanya schreef en suggereerde dat de UFC mogelijk Adesanya zou kunnen disciplineren. ,,Ik weet zeker dat Israël dat begrijpt, ik denk dat hij de betreffende (post) heeft verwijderd. Het is aan de UFC wat ze doen”, zei Robertson op Radio New Zealand.

,,Maar ik zou hem, en eigenlijk iedereen, zeker duidelijk maken dat we verkrachting serieus moeten nemen. Het is helemaal geen probleem waar iemand grappen of luchthartige opmerkingen over zou moeten maken. ” Of de UFC stappen zal nemen is niet bekend. Wel dat het duidelijk is dat Adesanya te ver ging en een grens overschreed die hij niet had over had moeten gaan.

Bekijk ook

‘De gevaarlijkste bitch is terug’: Ex UFC-kampioen claimt titelgevecht

Joanna Jedrzejczyk wil de winnaar van Zhang Weili vs. Rose Namajunas

UFC-baas: Whiplash vechter de schuld van Matchmaker

Normaal gesproken zou UFC-president Dana White de man in het midden zijn tijdens de staredowns om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Surinaamse sloper Rozenstruik 5 juni de UFC-kooi weer in

Het gevecht is voor Rozenstruik die als nummer 6 op de UFC zwaargewicht ranglijst staat zijn tweede dit jaar.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page