Verdachte weddenschap rond UFC gevecht! 'Matchfixing onderzoek gestart' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Verdachte weddenschap rond UFC gevecht! 'Matchfixing onderzoek gestart'

Verdachte weddenschap rond UFC gevecht! 'Matchfixing onderzoek gestart'

Het UFC-gevecht van afgelopen zaterdag tussen Darrick Minner en Shayilan Nuerdanbieke, dat abrupt eindigde in de eerste ronde, wordt onderzocht door een in de VS gevestigd bedrijf voor gok integriteit. Dit nadat verschillende sportsbooks in meerdere staten verdachte weddenschappen op de vedergewicht wedstrijd hadden gemeld.

De kans dat Nuerdanbieke underdog Minner zou verslaan, waren dramatisch gestegen in de uren voorafgaand aan hun UFC Fight Night-wedstrijd in Las Vegas. Gokkers waren ervan overtuigd dat Nuerdanbieke niet alleen zou winnen, maar dat hij dat ook in de eerste ronde zou doen.

Het geld stroomde binnen voor de favoriet om te winnen door knock-out in de eerste ronde en om het gevecht minder dan 2,5 ronden te laten duren. Nuerdanbieke won de wedstrijd doordat hij met een knie op het hoofd Minner naar de grond kreeg en met elleboog stoten eindigde. De TKO-stop kwam op 1:07 van de eerste ronde.

Gokken verboden

Minner zou echter al geblesseerd de wedstrijd zijn ingegaan en dit gerucht werd snel verspreid onder de gokkers. Toen sportsbooks achterdochtig werden over de ongebruikelijke weddenschappen in de aanloop naar het gevecht, namen ze contact op met U.S. Integrity.

Minner wordt gecoacht door James Krause, een gepensioneerde vechter en bekende sportgokker die de podcast "1% Club" host en een populair Discord-kanaal met zijn gok tips. Of deze achter het geheel zit is niet bekend. Recentelijk verbood de UFC haar vechters in te zetten op wedstrijden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws