Verbod: Geen MMA gevechten bij ‘extreem’ gewicht verlies – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Verbod: Geen MMA gevechten bij ‘extreem’ gewicht verlies

Verbod: Geen MMA gevechten bij ‘extreem’ gewicht verlies

Verbod: Geen MMA gevechten bij 'extreem' gewicht verlies

De California State Athletic Commission heeft een belangrijke maatregel genomen, in een poging om extreem afvallen voor MMA-wedstrijden in te dammen.

CSAC, een van de grootste regelgevende instanties voor vechtsporten ter wereld, stemde dinsdag voor een regel die een gevecht zal annuleren als een vechter op de dag van de wedstrijd, meer dan 15% boven het gecontracteerde vechtgewicht zal zitten.

Promotors, managers, trainers en match makers zullen zelf verantwoordelijk zijn om ervoor te zorgen dat de vechters de nieuwe regel naleven. Het idee achter de regel is om de vechters ervan te weerhouden een grote hoeveelheid vocht te willen verlezen, door ernstige uitdroging om gewicht te verminderen, maar het een dag later te verhogen voor de competitie.

Strenge regelgeving

Het is niet ongewoon voor MMA-vechters om ergens tussen de 8% en 18% van hun gewicht terug te krijgen van de wegingen naar het gevecht. “Voor mij is dat een kwestie van gezondheid en veiligheid,” zei Andy Foster, CSAC-functionaris. “Het is gesanctioneerd vals spelen.”

Bij UFC Sacramento in juli zou het hoofdevenement zijn geannuleerd als de regel toen in werking was. Aspen Ladd, die tegen de Nederlandse Germaine de Randamie vocht, won 18% van haar gewicht terug op de dag van het gevecht. Vechters gaan vaak over tot extreme middelen zoals ingewikkeld in dekens in sauna te gaan zitten.

Anders wegen

De CSAC is actief geweest in het proberen terugdringen van extreem gewicht te verminderen sinds het een pakket voorschriften heeft aangenomen in 2016. Een van die nieuwe regels was een ochtend weeg moment de dag vóór gevechten, in plaats van een traditionele middagweging.

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page