Vechtersbaas: 'Hersenletsel hoort er nu eenmaal bij'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Vechtersbaas: ‘Hersenletsel hoort er nu eenmaal bij’

Vechtersbaas: ‘Hersenletsel hoort er nu eenmaal bij’

Vechtersbaas: 'Hersenletsel hoort er nu eenmaal bij'

Dana White de grote baas van de UFC MMA-organisatie zegt dat hersenletsel risico van het vak is bij vechters. De UFC-baas zegt als reactie op voormalige vechter Spencer Fisher.

De voormalige UFC lichtgewicht vechter Fisher heeft bijna een decennium te maken met de gevolgen van hersentrauma. MMA-Fighting publiceerde over Fisher en diens lichamelijke problemen.

Fisher vertelde aan de site dat hij te maken heeft met symptomen van chronische traumatische encefalopathie (CTE Hersenletsel). Als gevolg van carrière als MMA-vechter.

Het hoort er bij

Als reactie op het verhaal van Fisher reageerde White: ,,Maar luister, hij is niet de eerste en hij zal zeker niet de laatste zijn. Dit is een contactsport en iedereen die dit op jongere leeftijd heeft gedaan, inclusief ikzelf, heeft te maken met hersenproblemen. Het maakt deel uit van het spel”, aldus White.

De UFC spendeert elk jaar veel geld om het onderzoek naar CTE bij vechters ree onderzoeken. Echter krijgt de organisatie commentaar over het feit dat zij vechters na hun carrière niet financieel steunt. Zoals in het geval van Fisher die in armoede terecht kwam. Permanent gehandicapt is en kan niet werken.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

UFC knokker Nate Diaz klaagt: ‘Ik wil vechten’

Diaz is lid van de UFC-selectie sinds 2007

‘Rico tegen Jamal de BESTE partij om te maken’ (video)

Er is al veel gezegd en geschreven over de rivaliteit tussen Verhoeven en Ben Saddik.

Snelle actie! Scheids voorkomt bloedbad na ‘KO’ (video)

Een geluk dat de scheids goed bij zijn positieven was

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page