Vechter bijna gestikt door scheids die te laat ingrijpt (video)
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Vechter bijna gestikt door scheids die te laat ingrijpt (video)

Vechter bijna gestikt door scheids die te laat ingrijpt (video)

Een MMA-scheidsrechter was verontrustend laat om te voorkomen dat een vechter bewusteloos raakte tijdens de EFC 88 van dit weekend in Zuid-Afrika.

Op het EFC 88-event van zaterdag in Johannesburg, verwurgde Julio Plaatjies, Teboho Ntene in de eerste ronde van hun gevecht met een raar naked choke. Hoewel het erop leek dat Ntene bewusteloos was en Plaatjies de scheidsrechter vertelde dat dit het geval was, weigerde de scheidsrechter het gevecht te stoppen.

Levensgevaarlijk

Dat levensgevaarlijk is zal iedereen beamen, door de domme beslissing van de scheids hield Plaatjies de verwurging langer vast dan nodig was en ging Ntene volledig bewusteloos. Helaas gebeuren dit soort incidenten in MMA, vooral op regionaal niveau.

Hoewel EFC een van de grootste en beste in Afrika is, was deze scheidsrechter duidelijk onervaren en had deze niet in de kooi mogen zijn om het gevecht te leiden. In veel opzichten heeft Ntene geluk dat er niets ernstigers is gebeurd. In dit geval heeft de scheidsrechter gefaald en het zal interessant zijn om te zien of hier enige vorm van sanctie uit voortkomt.

Bekijk ook

‘Vechten voorlopig over!’ Robin van Roosmalen over sportcarrière

Voor Robin en zijn zus Melissa sloeg het noodlot toe in januari dit jaar.

‘Ik maak je af!’ UFC’ers Italiaanse temperament speelt op

De Italiaan was zwaar pissed op de Braziliaan

‘Hij is gevaarlijk en moet gestopt worden!’ Aanklacht tegen McGregor

Ondertussen heeft McGregor nog steeds niet gereageerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page