Valsspeler! UFC-Kampioen Edwards beschuldigd van bedrog in titelgevecht
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Valsspeler! UFC-Kampioen Edwards beschuldigd van bedrog in titelgevecht

Valsspeler! UFC-Kampioen Edwards beschuldigd van bedrog in titelgevecht

Valsspeler! UFC-Kampioen Edwards beschuldigd van bedrog in titelgevecht

Leon Edwards wordt beschuldigd van valsspelen tijdens zijn UFC-wedstrijd met Kamaru Usman eerder deze maand. Edwards pakte de titel af van Usman, maar daar zit volgens MMA-legende Chael Sonnen een luchtje aan.

De pas gekroonde kampioen weltergewicht Leon Edwards versloeg Kamaru Usman tijdens UFC 278 eerder deze maand in Salt Lake City. In de vijfde ronde trapte Edwards zijn rivaal knock-out, wat volgens critici een gelukstreffer was (lees verder onder video).

Maar het gevecht was misschien veel eerder geëindigd als Edwards niet vals had gespeeld. Zo beweerd vertelde voormalig middengewicht titeluitdager Sonnen op zijn YouTube-kanaal. Bovendien houdt de uitgesproken Amerikaanse vol dat het “vals spelen” “een hele reeks keren” is gebeurd in de clash.

Hij had noot mogen winnen

,,Leon Edwards heeft in die wedstrijd een heleboel keer vals gespeeld. Dat is geen kop of een onderwerp dat ergens te vinden is, ik wil niet degene zijn die dat naar je toe brengt. Maar het is wel zo”, zegt Sonnen. ,,Leon was gefrustreerd en had geen uitweg uit bepaalde posities dat hij maar herhaaldelijk vals speelde, niet één keer, geen ongeluk, niet de scheidsrechter zag het niet.”

Over Usman zegt Sonnen; ,,Dus nu zit je in een vijfde ronde waar je potentieel nooit in had mogen zitten, je neemt trap tegen het hoofd in een gevecht dat je aan het winnen was. Dat je probeerde te eindigen, en je had de positie die je nodig had om die finish te krijgen. Maar de tegenstander heeft drie keer vals gespeeld”, zei Sonnen. Tot nu toe hebben niet veel critici zich uitgesproken over de wedstrijd, echter durft Sonnen dus wel kritisch te zijn.

Bekijk ook

Overeem geeft tijdlijn! 'Dit nog na Badr en dan is het genoeg'

Overeem geeft tijdlijn! ‘Dit nog na Badr en dan is het genoeg’

Meer dan dat zal het niet zijn

UFC-ster McGregor daagt Hasbulla uit! 'Niet te hard slaan'

UFC-ster McGregor daagt Hasbulla uit! ‘Niet te hard slaan’

Dit is waar ik op heb gewacht

Mohammed Boutasaa in ONE Titel strijd op 21 oktober! 'Beste rivaal tot nu toe'

Mohammed Boutasaa in ONE Titel strijd op 21 oktober! ‘Beste rivaal tot nu toe’

Mohammed Boutasaa, is tot nu toe ongeslagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page