Urijah Faber keert mogelijk terug in de Octagaon - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Urijah Faber keert mogelijk terug in de Octagaon

Urijah Faber keert mogelijk terug in de Octagaon


Urijah Faber (screenshot YouTube)

Voormalig WEC vedergewicht kampioen en UFC bantamgewicht Urijah Faber denkt er over na om weer terug te keren in de Octagon. Hij heeft zelfs al een potentiële tegenstander op het oog.

Faber maakte afgelopen maandag bij de MMA-show van Ariel Helwani bekend dat hij nog steeds onder controle staat van de United States Anti-Doping Agency (USADA) en dat hij afgelopen jaar twee gevechten kreeg aangeboden.

Hij vertelde dat de UFC hem heeft benaderd voor een vedergewicht partij tegen Cub Swanson en tegen “The Korean Zombie” Chan Sung Jung. Faber overwoog in eerste instantie beide partijen te accepteren, maar uiteindelijk besloot hij zich voorlopig er nog van te onthouden. Dat gezegd zijnde, hij is nog steeds geïnteresseerd in het terugkeren in de kooi onder de juiste omstandigheden.

Meester vs oud-leerling
Een partij waar Urijah Faber wel degelijk in is geïnteresseerd is een partij tegen zijn oud-student TJ Dillashaw. Maar Dillashaw blijkt de laatste tijd wat doping problemen te hebben wat ook meteen het einde betekend voor zijn UFC bantam kampioen. Hij is voor een jaar geschorst door de New York State Athletic Commission (NYSAC) maar kan zelfs nog ergere sancties verwachten van de USADA. Dus als Faber tegen Dillashaw wil vechten, zal hij nog even geduld moeten hebben.

Urijah Faber ging eind 2016 met pensioen na een beslissingsoverwinning op mede-veteraan Brad Pickett. Deze overwinning werd voorafgegaan door een paar beslissingsverliezen aan onder andere Jimmie Rivera en Dominick Cruz.

Bekijk ook

Bokslegende George Foreman: Hierdoor ging ik niet knock-out

George Foreman heeft onthuld hoe hij ervoor zorgde, dat hij tijdens het tweede deel van ...

DOODZONDE: MMA-vechter let niet op en wordt gesloopt (video)

FOR AS LONG AS IT LASTED: FIREWORKS. 🤯🇳🇬 Kennedy Nzechukwu caught him slipping with the ...

Zo houdt Rico Verhoeven gedwongen het hoofd boven water

Rico Verhoeven is naast wereldkampioen kickboksen ook een succesvol zakenman. Om zijn restaurant te redden ...