UFC’er Tyron Woodley zonder contract: ‘Geen weg terug’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC’er Tyron Woodley zonder contract: ‘Geen weg terug’

UFC’er Tyron Woodley zonder contract: ‘Geen weg terug’

Tyron Woodley heeft zijn laatste wedstrijd van zijn huidige UFC-contract gevochten. De Amerikaan liep tegen een verlies aan doordat Vicente Luque hem verslog op UFC 260 gisteren. Woodley zit nu zonder contract en de UFC lijkt hem niet opnieuw te gaan opnemen in haar gelederen.

Het gevecht tussen Woodley en Luque werd bekroond als “Fight of the Night”. Voor Woodley die zijn vierde gevecht achtereen verloor zal dit geen redding zijn, contract verlopen einde UFC carrière. Dana White de president van de organisatie was duidelijk in de persconferentie na afloop. ,,Vier keer verliezen, hij is 39 jaar oud, dat is einde oefening”, als wij White mogen geloven.

Andere opties

Woodley zelf gaf een verklaring uit via zijn social media. ,,Het ging heel goed totdat het niet meer ging. Ik beloofde en zwoer bij mezelf dat ik de tijger zou zijn die me goud opleverde. Ik zag de mogelijkheid voor de KO en werd te opgewonden. Ik heb geen spijt van mijn agressie, want daarvoor heeft God mij geschapen. Luque is een stoere en bescheiden vechter. Het was een eer om vanavond de kooi met je te delen”, schrijft Woodley.

Toch zal Woodley niet al te angstig hoeven zijn zonder gevecht te komen zitten. In de praktijk is al gebleken dat UFC-vechters gewild zijn bij andere organisaties zoals Bellator MMA. Ook Bare Knuckle organisaties halen graag voormalig MMA-vechters binnen. Wellicht dat de UFC ook nog de keuze maakt Woodley iets te beiden. Voorlopig lijken alle opties open voor de vechter.

Bekijk ook

‘De gevaarlijkste bitch is terug’: Ex UFC-kampioen claimt titelgevecht

Joanna Jedrzejczyk wil de winnaar van Zhang Weili vs. Rose Namajunas

UFC-baas: Whiplash vechter de schuld van Matchmaker

Normaal gesproken zou UFC-president Dana White de man in het midden zijn tijdens de staredowns om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Surinaamse sloper Rozenstruik 5 juni de UFC-kooi weer in

Het gevecht is voor Rozenstruik die als nummer 6 op de UFC zwaargewicht ranglijst staat zijn tweede dit jaar.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page