UFC'er Rozenstruik: 'Ik hoorde de klok en knock-out tijd' Nieuws
Nieuws

UFC'er Rozenstruik: 'Ik hoorde de klok en knock-out tijd'

UFC'er Rozenstruik: 'Ik hoorde de klok en knock-out tijd'

Jairzinho Rozenstruik wist wanneer hij moest pushen voor zijn last minute knock-out bij UFC Vegas 28 gisteren. De Surinaamse ster staat erom bekend op de laatste seconden in een wedstrijd levensgevaarlijk te zijn.

Het was gisteren niet anders in Las Vegas toen Rozenstruik de Braziliaan Augusto Sakai verraste met een stevige knock-out. De Surinamer heeft ook behoorlijk wat snelle finishes, maar op UFC Vegas 28 liet hij zien hoe gevaarlijk hij is. Nadat de zoemer die de laatste 10 seconden aankondigde kreeg Sakai te maken met stoten die hem teveel werden.

Het was de tweede keer in zijn afgelopen vijf gevechten dat Rozenstruik een gevecht afsloot met nog maar enkele seconden op de klok. De Nederlandse en inmiddels ex-UFC'er Alistair Overeem nam in 2019 op hardhandige wijze kennis van de kracht van Rozenstruik. Met een gemene stoot die Overeem's lip wijd openspleet leidde dit ertoe dat het gevecht werd gestopt met nog maar vier seconden te gaan.

Ik wist het gewoon

Tegen Sakai zag Rozenstruik het gevecht om 4:59 van de eerste ronde getopt worden. Zijn uitbarsting van geweld was ook niet alleen instinctief. Na het gevecht vertelde Rozenstruik dat hij zich terdege bewust was van hoeveel tijd er nog in de ronde was en wat hij met die tijd moest doen. (Lees verder onder Podcast alert)

,,Eigenlijk hoorde ik de klok en Michael Babb (coach. red.] zeggen: ,,Hé, dit zijn de laatste 15 seconden'", zei Rozenstruik. ,,Dus ik stapte op het gas en voerde het tempo op en ik zag dat hij te snel bewoog en toen 'bop' en ik hoekte hem neer." Met de winst op Sakai kruipt Rozenstruik weer een stuk dichter naar de top 3 van de zwaargewicht divisie en hopelijk een kans op de titel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws