UFC'er Dos Santos tekent protest aan over verloren wedstrijd - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC’er Dos Santos tekent protest aan over verloren wedstrijd

UFC’er Dos Santos tekent protest aan over verloren wedstrijd

UFC'er Dos Santos tekent protest aan over verloren wedstrijd

Junior dos Santos tekent protest aan wegens zijn TKO-verlies tegen Ciryl Gane tijdens UFC 256. Dos Santos werd onlangs ontslagen door de UFC na het verliezen van vier opeenvolgende gevechten.

In het gevecht met Gane raakte werd Dos Santos met een elleboog op de achterkant van zijn hoofd geraakt. Scheidsrechter Jerin Valel wuifde het protest van Dos Santos weg en het gevecht werd uitgeroepen tot een TKO-overwinning voor Gane.

Dos Santos werd zonder pardon op straat gezet samen met de Nederlandse MMA-legende Alistair Overeem. Dos Santos was niet blij met het verlies en uitte zijn frustraties over het resultaat van het gevecht onmiddellijk na de wedstrijd.

Onterecht verloren

Vandaag heeft Dos Santos officieel protest aangetekend over de uitslag van de wedstrijd. De advocaat van de vechter Ana Guedes berichtte de sanctionerende partij NSAC over het protest. ,,We hebben niet beweerd en beweren niet dat de scheidsrechter de fout niet heeft gezien; hij zag eerder de klap op het achterhoofd van Junior, maar als gevolg van zijn verkeerde interpretatie van de regel, verzuimde hij het ten onrechte een fout te noemen”, schrijft de advocaat.

Het protest rapport van Dos Santos bevat verschillende foto’s die blauwe plekken op zijn achterhoofd laten zien in de dagen na het verlies tegen Gane. Dos Santos ziet het gevecht graag omgezet in een No contest. Of dat Gane met terugwerkende kracht wordt gediskwalificeerd. Wat inhoudt dat Dos Santos als winnaar wordt uitgeroepen.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page