UFC'er Costa geeft blessure de schuld voor missen gewicht
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC’er Costa geeft blessure de schuld voor missen gewicht

UFC’er Costa geeft blessure de schuld voor missen gewicht

Paulo Costa vs Marvin Vettori is misschien wel het grootste verhaal dat uit UFC Vegas 41 dit weekend kwam. De last-minute wijzigingen in het overeengekomen gewicht voor de headliners hielden de gemoederen bezig. Afgelopen nacht vochten Costa en Vettori in Las Vegas tegen elkaar, waar Costa tegen een verlies opliep.

Slechts enkele dagen voor het evenement werd Costa tegen Vettori niet slechts één, maar twee keer in ene zwaardere gewichtklasse overgezet, van 185 lbs naar 195 lbs en vervolgens 205 lbs. Costa zegt dat het een oude blessure was die weer oplaaide waardoor hij telkens gewicht miste.

Verlies

,,Mijn linker biceps”, zei Costa op de persconferentie na het gevecht. ,,Ik kwam in een iets hoger gewicht omdat ik een paar weken met training moest stoppen. Het enige probleem is dat ik dit gevecht heb verloren, dus het zal op een excuus lijken”, zei hij. “

,,Ik heb nergens een excuus voor. Ik heb daar goed werk geleverd, Marvin ook. Proficiat aan hem, en aan mij, denk ik. Maar ik had wat problemen met mijn gebruikelijke gewicht.” Costa onderging in 2019 een biceps-operatie. Door dezelfde blessure moest hij zich ook terugtrekken uit een wedstrijd in 2018 tegen Uriah Hall.

Bekijk ook

Nederlandse boksers boeken succes op EK in Armenië

Beide boksers wisten met succes hun tegenstanders te verslaan

UFC-vechter blijkt superheld! Redt man van de dood

De UFC-vechter lijkt zo langzamerhand de status van Superheld te krijgen.

Samurai zwaard trucje gaat fout! ‘Mijn vingers’ (video)

Dronken proberen een trucje uit te halen is niet aan te raden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page