Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC zet slachtoffer en dader huiselijk geweld op event

UFC zet slachtoffer en dader huiselijk geweld op event

Toen de UFC besloot om Greg Hardy een contract aan te bieden, viel dit niet goed bij MMA-vechter Jessica-Rose Clark.

Clark die 2-0 was in de UFC toen Hardy tekende bij de organisatie had goede reden om boos te zijn dat de UFC een contract aan Hardy aanbood. Ze is een slachtoffer van huiselijk geweld gepleegd door haar voormalige verloofde, MMA-vechter Julian Wallace.

Hardy werd schuldig bevonden aan de mishandeling van een vrouw in 2014. Die aanklachten werden in hoger beroep afgewezen en later opgeheven nadat de vrouw stopte met samenwerken met de politie. Dit brengt ons naar de UFC Fight Night 163-vechtkaart van zaterdag, die plaatsvindt in Moskou, Rusland.

Huiselijk geweld

Hardy en Clark zijn beide geboekt voor het evenement. Die boeking markeert de tweede keer in 2019 dat de UFC Hardy op een kaart heeft geplaatst met een vrouw die slachtoffer was van huiselijk geweld. De eerste keer was voor het debuut van Hardy in januari, toen de organisatie hem op dezelfde kaart zette als Rachael Ostovich.

Ostovich liep een gebroken oogkas op toen haar man, Arnold Berdon, haar naar verluidt aanviel in de vroege ochtenduren van 18 november 2018. Berdon pleitte onschuldig tegen de aanklachten in mei van dat jaar. Hij werd veroordeeld tot vier jaar voorwaardelijk. UFC-president Dana White zei destijds over de boeking, die hij verdedigde.

Niet zomaar

“Ik dat natuurlijk niet hebben gedaan zonder eerst met Rachael te praten,” zei White. “En dat deed ik en ze had er geen problemen mee. Ze zei: ‘Luister, zijn verhaal is niet mijn verhaal. Het verhaal van iedereen is anders en ik geloof in tweede kansen. Ik heb geen probleem om met deze man op de kaart te vechten, en deze man heeft me nooit iets aangedaan. ”

Bekijk ook

VIDEO: Bellator MMA Europe 6 mediadag loopt uit de hand

Tijdens de mediadag van Bellator Europe 6 werd het even spannend

Valentina Shevchenko verdedigt UFC-titel in februari 2020

UFC-kampioen vlieggewicht Valentina Shevchenko gaat haar titel verdedigen

BLESSURE: Kickbokser en UFC-vechter Gökhan Saki geopereerd

Op 25 mei 2017 werd aangekondigd dat Gökhan Saki een meerjarige gevechtscontract had getekend met de UFC