Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC wil grootste MMA-trainingscentrum openen van China

UFC wil grootste MMA-trainingscentrum openen van China

Dana White (screenshot YouTube)

UFC maakte afgelopen maandag bekend volgend jaar ’s werelds grootste MMA-trainingsfaciliteit in Sjanghai te openen. Tot op heden is dit een van de meest gewaagde acties van UFC om voet aan de grond te krijgen op de Chinese markt.

Het UFC Performance Institute Shanghai zal bestaan uit een faciliteit van 93.000 vierkante voet (8640m²), die meer dan drie keer groter is dan het huidige Performance Institute van de UFC in Las Vegas. Die 30.000 vierkante voet (2787m²) faciliteit opende in combinatie met het hoofdkantoor van de UFC in 2017.

“Er zijn meer dan een miljard mensen in China en die economie is booming, het is een groot initiatief voor ons”, vertelde UFC-president Dana White aan ESPN. “En de manier waarop je een markt laat groeien, is een wereldkampioen vinden die van daar is.”

“Wanneer je een wereldwijd merk als de UFC wordt, heeft het breken met elke nieuwe markt zijn ups en downs, het zijn eigen uitdagingen .Het gebeurt niet van de ene dag op de andere. Ik denk dat deze faciliteit wordt gebouwd – niet iedereen die er doorheen gaat zal een wereld zijn kampioen, maar je weet wat het zal doen? Het zal een aantal geweldige coaches creëren die ergens naar toe gaan om bijvoorbeeld een ​​jiu-jitsu-studio te openen, of een Muay Thai-school. Zo stimuleer je de sport en laat je deze groeien. “

Volgende trainingsfaciliteit: Mexico

De faciliteit zal vergelijkbaar zijn met die in Las Vegas, schrijft ESPN, in die zin dat deze volledig bemand zal worden door een team van MMA-coaches, kracht- en conditioneringsdeskundigen, fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen. De UFC staat de gecontracteerde sporters toe om de faciliteiten en diensten kosteloos te gebruiken. Volgens White is UFC ook van plan om op een later tijdstip een faciliteit in Mexico te openen.

In november 2017 hield UFC zijn eerste live-evenement op het vasteland van China. Het UFC Fight Night-evenement vond plaats in de Mercedes-Benz Arena in Sjanghai en werd bekroond door een tussenwedstrijd tussen Kelvin Gastelum en Michael Bisping.

“We kunnen live-gevechten daar buiten filmen die op internetabonnementsservice Fight Pass gaan, een versie van Dana White Tuesday Night Contender Series, The Ultimate Fighter en wat ik nog meer verzin.” Aldus Dana White.

Momenteel zijn er 10 Chinese vechters onder contract bij de UFC.

Bekijk ook

UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

Officials kondigden maandag aan dat de UFC haar Fight Night 157 zal houden in China op 31 augustus.

VIDEO: MMA-vechter Mellony Geugjes knokt zich door 1ste EFC wedstrijd

De Nederlandse MMA-vechter Mellony Geugjes vertrok recentelijk naar Zuid Afrika om mee te doen aan “The Fighter”.

UFC 240: Cris Cyborg accepteert uitdaging Felicia Spencer

De voormalige UFC-vedergewichtkampioen Cris Cyborg is sinds december 2018 niet meer in actie geweest.

REGIO NIEUWS UITGELICHT