Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC vs Bellator: Veronica of Spike, wie gaat er knock-out?

UFC vs Bellator: Veronica of Spike, wie gaat er knock-out?

UFC vs Bellator: Veronica of Spike, wie gaat er knock-out?

Sinds begin dit jaar zijn bij Veronica de gevechten van de UFC te zien. De MMA-fans hebben hier lang naar uitgekeken wat dit zou wel eens kunnen betekenen dat de Amerikaanse vechtsport organisatie wat vaker Nederland en Europa zou kunnen aandoen.

Echter denkt Conor McGregor’s coach John Kavanagh hier anders over en steunt het succes van Bellator MMA.

De Ierse MMA-pionier zegt afgelopen week dat het evenement vandaag (zaterdag) in zijn woonplaats Dublin, een “verander punt” in de MMA-markt vormt.

Maker van kampioenen

Kavanagh, die in het verleden UFC-wereldkampioen McGregor en vele anderen naar succes in UFC begeleidde, zegt de populariteit van Bellator meer kansen heeft geschapen.

“Zaterdagavond is een verander punt zeker voor de MMA-vechters in Ierland en Engeland. Tot nu was het zo als je een pro bent in de lokale scene, je vecht voor slechts een paar honderd euro,” zei Kavanagh.

Het grote geld

“Nu met Bellator en de Sky Sports-deal, zijn er kansen voor jongens om de kost te verdienen, en niet alleen de beste jongens.”

Kavanagh voegde toe: “De UFC gaat doen wat de UFC gaat doen, ik denk dat zij meer zullen investeren in de Amerikaanse en misschien de Chinese markt, en dat Bellator meer op de Europese markt gefocust is.

Hulp verlenen

“Mijn relatie is erg sterk met Bellator en ik ben vastbesloten om hen te helpen de Europese markt te overheersen.”

Het vergelijk tussen de UFC en Bellator is niet geheel onterecht als het aankomt op lokale vechters en hun populariteit. De successen van de Nederlanders binnen de UFC lijken achter te blijven op die bij Bellator actief zijn zoals Gegard Mousasi, deze boekt het ene na het andere succes.

Tegenvaller

De kijkcijfers liegen er ook niet om, daar waar Veronica slechts 40.000 kijkers haalde op maandag 18 februari voor haar UFC uitzending, deed Spike die Bellator een dag eerder uitzond het niet slecht met 21.000 kijkers. Dat is iets meer dan de helft, rekening houdende dat Spike een niche zender is daar waar Veronica tot de hoofdzenders gerekend kan worden.

BEKIJK OOK: UFC komt naar de ZiggoDome in Amsterdam

Feit blijft dat als er bekende Nederlandse vechters te zien zijn deze aantallen iets hoger zullen liggen. De fans komen tenslotte voor de lokale helden die men graag ziet vechten. Het gerucht gaat dat de UFC dit jaar Amsterdam aan zal doen en de ZiggoDome de locatie zal zijn waar men de vechters in actie zal kunnen zien.

Lachende derde

Wie zal de slag om de MMA-fan gaan winnen, Veronica of Spike, UFC of Bellator, of komt er wellicht een derde partij die de boel wegkaapt? Van ONE Championship wordt gezegd dat deze na haar deal om in Amerika op tv te komen, ook richting Europa zal gaan. Voor een tv-deal heeft ONE keuze genoeg RTL, Ziggo, Eurosport etc. De tijd zal het leren.

Over Sean van Dinter

Bekijk ook

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Khalid Baker is boos en goed ook, de bokser zag zijn gevecht vandaag in Australie ...

Vechtsporten door corona ongekend gestegen in populariteit

Het blijkt dat tijdens de coronapandemie de vechtsporten ontzettend gegroeid zijn in populariteit. Een van ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page