UFC-ster Valentina Shevchenko toont dominantie in zwaar gevecht
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-ster Valentina Shevchenko toont dominantie in zwaar gevecht

UFC-ster Valentina Shevchenko toont dominantie in zwaar gevecht

UFC-ster Valentina Shevchenko toont dominantie en behoudt titel

Valentina Shevchenko heeft zaterdag in Las Vegas haar UFC-titel weten te behouden. Alhoewel sterk getest door haar tegenstander Jennifer Maia. Bewees de Russische eens te meer haar dominantie.

Wie zal er ooit in slagen om Valentina Shevchenko te verslaan. Deze vraag stellen de UFC fans zich terecht af. De Russische lijkt praktisch ongeslagen. Afgelopen nacht toonde zij wederom dat zij de UFC vlieggewicht titel waard is.

Direct in de aanval

Toch kwam de winst niet zoals Shevchenko wellicht gedacht had. Maia bleek een stevige test. Shevchenko zag er in het begin scherp. Werkte veel met haar handen en leek afwachtend te vechten. Maar sloeg verrassend toe en gooide Maia in de eerste minuut van de openingsronde op haar rug.

Na de tweede en derde rond zag het er naar uit. Dat de wedstrijd wel eens alle rondes zou kunnen duren. In de laatste 10 seconden van ronde drie. Scoorde Shevchenko nog een takedown. Waarschijnlijk genoeg om deze ronde veilig te stellen. Bloed drupte van de neuzen van beide vrouwen.

Dominantie alom

Shevchenko sloeg direct toe met een harde linkerhand om de vierde ronde te openen. Shevchenko vond haar afstand. Maakte in de eerste twee minuten van de ronde nog een aantal stoten. Maia antwoordde met een stevige rechter counter. Maar Shevchenko klemde zich vast en kreeg Maia weer op haar.

Maia’s gezicht was bedekt met bloed. Terwijl Shevchenko bleef komen met haar arsenaal aan stoten en trappen. Maia stond haar mannetje maar had geen antwoord op Shevchenko’s acties. De juryleden zagen het gevecht unaniem 49-46 op alle drie de scorekaarten voor de kampioen. De overwinning was Shevchenko’s vierde UFC-titelverdediging op vlieggewicht.

Bekijk ook

10 seconden! Overeem: ‘Snel einde Verhoeven gevecht’ (video)

Alistair Overeem en Rico Verhoeven kwamen vanavond voor het eerst oog in oog te staan.

UFC’er deelt heftige video! ‘En dat 4 ronden lang’

Op Instagram toont de harde knokker gisteren een video

Beruchte trainingsmaat McGregor opgepakt door de politie

Dit is al het zoveelste incident waar de vechter bij betrokken is...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page