UFC-vechter op het matje bij het Britse leger Nieuws
Nieuws

UFC-vechter op het matje bij het Britse leger

UFC-vechter op het matje bij het Britse leger
UFC-vechter op het matje bij het Britse leger

Een aantal MMA-vechters heeft naast hun prof contract bij een vechtsport organisatie gewoon een baan.

Zo ook de uit Wales afkomstige Jack Marshman die recentelijk nog in de kooi stond tijdens UFC Londen. Naast zijn MMA-prof contract is hij werkzaam bij het Britse leger als Para-Commando. Hij vertelde afgelopen week op de vingers te zijn getikt, omdat hij zonder toestemming van zijn superieuren in Londen vocht.

De 29-jarige Marshman dient al 12 jaar als parachutist in het leger, zijn contract loopt in november ten einde en daarna wil hij zich compleet op zijn MMA-carierre storten. Zelf zegt hij hierover: "Ik ga toch weg, ik heb dit jaar van de aankondiging van einde contract ontvangen, op 4 november zal mijn 12-jarige dienst er op zitten, dus dat is wat ik ga doen, stoppen" zei Marshman.

Wel en geen toestemming

Marshman versloeg John Phillips in Londen, maar niet zonder professionele consequenties. Marshman was op maandag te gast op 'The MMA Hour', vertelde gastheer Luke Thomas dat hij een formele waarschuwing van het leger had ontvangen en beweerde dat als hij er nog een krijgt dit ertoe zou kunnen leiden dat hij werd ontslagen, met alle gevolgen van dien.

"Mijn bevelvoerende officier wist dat ik moest vechten en hij gaf toestemming," zei Marshman. "Maar het kwam van iemand met een hogere rang boven hem, die ineens besloot dat ik niet mocht vechten. Marshman zette toch door en stapte de kooi in. Overigens is Marshman geen uitzondering. Stipe Miocic die ook bij de UFC vecht is in het dagelijkse leven brandweerman.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws