UFC-vechter Mark Hunt 'explodeert' na uitspraak rechter Nieuws
Nieuws

UFC-vechter Mark Hunt 'explodeert' na uitspraak rechter

UFC-vechter Mark Hunt 'explodeert' na uitspraak rechter
UFC-vechter Mark Hunt 'explodeert' na uitspraak rechter

Het gevecht van Mark Hunt tegen de UFC is afgelopen en hij is niet weggekomen met een overwinning.

Een rechter in de Amerikaanse rechtbank in Nevada oordeelde in het voordeel van de UFC terwijl hij de herinnering aan Hunt's rechtszaak tegen de organisatie afsloeg nadat hij aanvankelijk een claim tegen hen had ingediend in 2017. Hunt klaagde aanvankelijk de organisatie aan, maar ook UFC-president Dana White en voormalig zwaargewicht kampioen Brock Lesnar.

De aanklacht betrof fraude, contractbreuk en meer; Hunt vordert compenserende schadevergoeding, declaratoire schadevergoeding, punitieve schadevergoeding, wettelijke drievoudige schadevergoeding en advocatenhonoraria. Het grootste deel van de rechtszaak was eerder al in februari afgewezen, maar de laatste overgebleven aanklacht wegens schending van het impliciete verbond van goede trouw en eerlijke handel werd deze week verworpen.

Steeltje oplichters

Nadat de rechtszaak was afgewezen, explodeerde Hunt op sociale media terwijl hij zijn voormalige werkgevers en het juridische systeem uitkafferde omdat deze niet met hem meewerkte aan de zaak. “Ik hoop dat jullie fuckers allemaal verbranden, vuile honden. Je hebt deze strijd gewonnen maar de oorlog zal doorgaan. Ik ben niet de eerste die dit oplichterijbedrijf aanklaagt en ik weet zeker dat dit niet de laatste is die de UFC aanklaagt. Je kunt vechters niet afzetten en monopolie uitoefenen op de markt, "zegt Hunt

De rechtszaak vloeide voort uit het verlies van Hunt aan Lesnar bij UFC 200 in 2016, toen hij met eenparigheid van stemmen verloor tegen de huidige WWE-superster. Het werd onthuld na het gevecht dat Lesnar op het anti-oestrogeen medicijn clomiphene positief was getest. Lesnar had een ontheffing gekregen onder het anti-dopingbeleid van de UFC waardoor hij kon vechten zonder aanvullende drugstests vooraf die nodig zijn voor een vechter die terugkeert van zijn pensioen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws