UFC vechter Kelvin Gastelum aanvaard straf voor doping overtreding Nieuws
Nieuws

UFC vechter Kelvin Gastelum aanvaard straf voor doping overtreding

UFC vechter Kelvin Gastelum aanvaard straf voor doping overtreding
UFC vechter Kelvin Gastelum aanvaard straf voor doping overtreding

Kelvin Gastelum is door USADA wegens een tweede dopingovertreding voor marihuana geschorst

Volgens USADA-functionarissen testte Gastelum positief op THC het psychoactieve element van marihuana. Dit is zijn tweede schending van het antidopingbeleid nadat hij in 2017 eerder was geschorst nadat hij positief was getest voor hetzelfde middel.

Kelvin Gastelum heeft een schorsing van negen maanden van het Amerikaanse antidopingagentschap aanvaard door de positieve drugstest als gevolg van zijn laatste gevecht bij UFC 244 in New York op 3 november 2019.

Schorsing zit er al op

Zijn schorsing werd later verminderd met vijf maanden nadat hij een behandelingsprogramma had voltooid. Zijn eerdere schending van het antidopingbeleid werd ook teruggebracht van zes maanden tot 90 dagen nadat Gastelum een ​​soortgelijk drugsbehandelingsprogramma had afgerond.

Zijn schorsing was met terugwerkende kracht tot 3 november 2019, wat betekent dat Gastelum al vrij is om weer in actie te komen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws