Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-VECHTER: ‘Het gaat niet goed met mij’

UFC-VECHTER: ‘Het gaat niet goed met mij’

Het was duidelijk dat Karolina Kowalkiewicz zaterdag veel problemen had in haar gevecht tegen Xiaonan Yan tijdens UFC Auckland.

De voormalige strogewicht uitdager verloor uiteindelijk via een unaniem beslissing na het lijden van een zware oogblessure tijdens de opening van het gevecht. Kowalkiewicz onthulde de omvang van haar verwondingen in een video op haar Instagram-account.

“De eerste keer in mijn leven na een gevecht kan ik niet zeggen dat het goed met me gaat,” verklaarde Kowalkiewicz. “Zoals je ziet, heb ik in het begin van de eerste ronde een klein botje gebroken [onder mijn oog]. Ik kon niets zien. Mijn visie was dubbel en alles was als in de mist. Na het gevecht heb ik de hele dag in het ziekenhuis doorgebracht.

Te gevaarlijk

“Vandaag ga ik naar een specialist en zij nemen een beslissing. Omdat ik operatie nodig heb en ik hier op een beslissing wacht, of ik kan teruggaan naar Polen en deze operatie in Polen kan laten uitvoeren. De artsen zeiden dat ik hier moest blijven omdat vliegen met dit oog erg gevaarlijk is. “

Kowalkiewicz heeft de afgelopen jaren geworsteld sinds zij tekort kwam in een titelgevecht tegen landgenoot Joanna Jedrzejczyk tijdens UFC 205 in november 2016. Het verlies tegen Yan markeerde haar vierde opeenvolgende nederlaag sinds september 2018. Jedrzejczyk staat op 8 maart op UFC 248 tegenover de gevaarlijke Chinese UFC kampioen Weili Zhang.

Dit bericht bekijken op Instagram

🇬🇧

Een bericht gedeeld door Karolina Kowalkiewicz Official (@karolinakowalkiewicz) op

Bekijk ook

UFC 249: Jairzinho Rozenstruik wil interim titelgevecht

UFC zwaargewicht Jairzinho Rozenstruik roept op tot een tussentijds zwaargewicht titelgevecht tegen Francis Ngannou om ...

DWAAS: UFC vechter ‘je krijgt coronavirus door tv kijken’

Zo’n beetje iedereen heeft zijn eigen visie op het ontstaan en doorgeven van het coronavirus, ...

Chatri Sityodtong wil een ONE tegen UFC super titelgevecht

De grote baas van ONE Championship Chatri Sityodtong wil een gevecht tussen ONE kampioen Jingnan ...