Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-VECHTER: ‘Het gaat niet goed met mij’

UFC-VECHTER: ‘Het gaat niet goed met mij’

Het was duidelijk dat Karolina Kowalkiewicz zaterdag veel problemen had in haar gevecht tegen Xiaonan Yan tijdens UFC Auckland.

De voormalige strogewicht uitdager verloor uiteindelijk via een unaniem beslissing na het lijden van een zware oogblessure tijdens de opening van het gevecht. Kowalkiewicz onthulde de omvang van haar verwondingen in een video op haar Instagram-account.

“De eerste keer in mijn leven na een gevecht kan ik niet zeggen dat het goed met me gaat,” verklaarde Kowalkiewicz. “Zoals je ziet, heb ik in het begin van de eerste ronde een klein botje gebroken [onder mijn oog]. Ik kon niets zien. Mijn visie was dubbel en alles was als in de mist. Na het gevecht heb ik de hele dag in het ziekenhuis doorgebracht.

Te gevaarlijk

“Vandaag ga ik naar een specialist en zij nemen een beslissing. Omdat ik operatie nodig heb en ik hier op een beslissing wacht, of ik kan teruggaan naar Polen en deze operatie in Polen kan laten uitvoeren. De artsen zeiden dat ik hier moest blijven omdat vliegen met dit oog erg gevaarlijk is. “

Kowalkiewicz heeft de afgelopen jaren geworsteld sinds zij tekort kwam in een titelgevecht tegen landgenoot Joanna Jedrzejczyk tijdens UFC 205 in november 2016. Het verlies tegen Yan markeerde haar vierde opeenvolgende nederlaag sinds september 2018. Jedrzejczyk staat op 8 maart op UFC 248 tegenover de gevaarlijke Chinese UFC kampioen Weili Zhang.

Dit bericht bekijken op Instagram

🇬🇧

Een bericht gedeeld door Karolina Kowalkiewicz Official (@karolinakowalkiewicz) op

Bekijk ook

Nederlandse kickboksers succesvol in toernooi Duitsland

Tijdens het EFC toernooi in het Duitse Giessen afgelopen zaterdag boekte Nederlandse kickboksers succes. Het ...

DJ Bram Krikke krijgt pak slaag van kickbokser Luis Tavares

Een kickbokser uitdagen is niet slim. Hem uitschelden erbij in gezelschap van zijn trainer al ...

VERBAASDE REACTIES OP BRIEF GLORY KICKBOXING: ‘En wij dan’

Zaterdag verstuurde GLORY Kickboxing een brief aan haar vechters. Inhoud een positief bericht met als ...