UFC-vechter gebruikt omstreden middel, wint maar verliest toch Nieuws
Nieuws

UFC-vechter gebruikt omstreden middel, wint maar verliest toch

UFC-vechter gebruikt omstreden middel, wint maar verliest toch
UFC-vechter gebruikt omstreden middel, wint maar verliest toch

Enige controverse ontstond afgelopen nacht tijdens net UFC Boston event.

UFC-vechter Greg Hardy haalde een overwinning op zijn tegenstander Ben Sosoli, alle drie de juryleden scoorden de zwaargewicht wedstrijd 29-28 in het voordeel van Hardy.

De wedstrijd was echter niet zonder controverse. Tussen de tweede en derde ronde vroeg Hardy zijn hoek of hij een inhalator mocht gebruiken. Hardy gebruikte vervolgens de inhalator, die UFC vice-president van regelgevende zaken Marc Ratner "volledig illegaal" noemde op de UFC-uitzending.

Wel of niet toestaan

Volgens informatie die later in de uitzending werd verstrekt, vertelde een vertegenwoordiger van de Massachusetts State Athletic Commission echter aan Hardy dat hij de inhalator kon gebruiken, de anti-dopingpartner van de UFC, het United States Anti-Doping Agency (USADA), staat het gebruik toe van bepaalde inhalatoren tijdens de competitie.

Tijdens een UFC-wedstrijd tegen Allen Crowder in januari, leed Hardy een verlies toen hij werd gediskwalificeerd voor een illegale stoot. Het zit dus niet mee voor Hardy, zijn gevecht met Sololi is inmiddels als niet geldig verklaard.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws