UFC-vechter Elias Theodorou (34) overleden! 'Hartverscheurend'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-vechter Elias Theodorou (34) overleden! ‘Hartverscheurend’

UFC-vechter Elias Theodorou (34) overleden! ‘Hartverscheurend’

UFC-vechter Elias Theodorou (34) overleden

UFC-vechter Elias Theodorou is op 34-jarige leeftijd overleden. De bekende vechter is overleden aan kanker. De Canadese Theodorou is onder andere bekend voor zijn strijd om cannabis te legaliseren.

De Canadese MMA-vechter stierf na een gevecht met kanker, waarbij meerdere teamgenoten en vrienden het hartverscheurende nieuws bevestigden op sociale media. Theodorou won het middengewicht toernooi ‘TUF: Nations’ in 2014 en zat tot 2019 in de UFC.

Theodorou was niet alleen een professionele vechter, maar was ook de ringkaart man voor Invicta FC. Hij maakte zich sterk voor het legaal gebruiken van cannabis voor vechters. “Ik wil mijn platform gebruiken om aandacht te vragen voor wat ik doe. Maar vestig ook de aandacht op het huidige stigma dat helaas rond cannabis hangt”, zei Theodorou in 2019.

Ontslagen

Theodorou bereikte uiteindelijk zijn doel, want toen hij tegen Matt Dwyer vocht, werd hij de eerste professionele atleet in Noord-Amerika die kon concurreren met een vrijstelling voor therapeutisch gebruik voor cannabis. Vervolgens kreeg hij dezelfde vrijstelling in zijn laatste gevecht, waardoor hij de eerste atleet in de VS werd. om de vrijstelling te krijgen.

In 2019 werd Theodorou werd door de UFC ontslagen na zijn verlies tegen Derek Brunson bij UFC Ottawa. In de UFC versloeg hij Sheldon Wescott, Bruno Santos, Roger Narvaez, Sam Alvey, Cezar Ferreira, Dan Kelly, Trevor Smith en Eryk Anders, terwijl zijn twee andere verliezen tegen Brad Tavares en Thiago Santos waren.

Bekijk ook

'S Werelds Sterkste Man in 'duurste gevecht ooit' (video) Mamed Khalidov vs Mariusz Pudzianowski

‘S Werelds Sterkste Man in ‘duurste gevecht ooit’ (video)

Het duurste gevecht ooit in de Europese MMA-geschiedenis

McGregor slaat vechters neus plat in training! 'Videobedrog ontmaskerd'

McGregor slaat vechters neus plat in training! ‘Videobedrog ontmaskerd’

Nieuwe sparringsbeelden vrijgegeven door Conor McGregor die fans vandaag enthousiast maakten

Rico analist bij Badr tegen Overeem gevecht zaterdag

Daar zal Verhoeven optreden als analist

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page