Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-vechter Chad Mendes kondigt zijn pensioen aan

UFC-vechter Chad Mendes kondigt zijn pensioen aan

UFC-vechter Chad Mendes kondigt zijn pensioen aan

Drievoudig UFC-titelkandidaat Chad Mendes heeft besloten zijn MMA-carrière stop te zetten.

Mendes komt to het besluit zijn carrière te stoppen na een verlies in zijn laatste gevecht tegen Alexander Volkanovski in december vorig jaar. De vechter heeft na zijn laatste wedstrijd goed nagedacht over zijn toekomst.

“Ik wilde een beetje rust en alles laten bezinken, ik had tijd nodig om te zien of mijn gedachten zouden veranderen om te stoppen. En dat is niet zo. “Het is precies die tijd voor mij. Ik heb geen spijt. Ik heb een geweldige tijd gehad, “zegt Mendes.

Mooie carrière

Op 34-jarige leeftijd heeft Mendes een 18-5-record, waaronder vijf bonussen verdiend gedurende zijn UFC-carrière en zes knock-outs. Mendes kwam uit in de vedergewicht klasse zowel in de UFC als de WEC.

Ook was Mendes succesvol bij de NCAA Championships worstelen in 2008, Mendes maakte een onberispelijke overgang naar MMA-vechten, met het boeken van overwinningen in zijn eerste 11 gevechten.

Bekijk ook

MMA-vechter verliest vinger: Gaat toch gevecht aan

De Kroatische MMA-vechter Zoran Djodj verloor afgelopen weekend zijn pink door een oogstmachine, toch staat hij binnenkort in de kooi om te vechten.

Titelgevecht Nederlandse UFC-vechter De Randamie in gevaar?

Als het aan UFC-vechter Aspen Ladd ligt dan wordt de uitslag van haar verloren partij tegen de Nederlandse Germaine de Randamie teniet gedaan.

Nederlandse Mellony Geugjes wint MMA-partij tegen Russin

De Nederlandse Mellony Geugjes stond zaterdag 12 oktober tegenover de Russische Viktoria Sklyarova op European Beatdown 7.