UFC Topknokker Carlos Condit stapt op na 12 jaar
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC Topknokker Carlos Condit stapt op na 12 jaar

UFC Topknokker Carlos Condit stapt op na 12 jaar

Carlos Condit, voormalig interim UFC-kampioen weltergewicht is opgestapt bij de organisatie, zo bevestigde zijn manager gisteren. Condit verlaat de UFC na bijna 12 jaar, hij wordt beschouwd als een van de meest opwindende weltergewichten van zijn generatie. Condit sluit zijn MMA-carrière af met een record van 32-14.

De 37-jarige Condit had de afgelopen vijf jaar moeite om zijn wedstrijden te winnen. Zijn laatste gevecht tegen Max Griffin in juli verloor hij via een unaniem besluit. Condit debuteerde in 2002 in het MMA-vechten op regionaal niveau.

Grote naam in de sport

Condit behaalde de weltergewichttitel in zijn tweede gevecht onder de WEC-promotie met een overwinning op John Alessio. Vervolgens verdedigde hij zijn titel drie keer op rij met succes voordat hij bij de UFC terecht kwam.

Bij de UFC behaalde Condit vijf opeenvolgende overwinningen, waaronder knock-outs op Dan Hardy en Rory MacDonald. Na een verlies tegen Martin Kampmann bij zijn debuut voor de organisatie. Condit werd de interim-kampioen weltergewicht na een overwinning op Nick Diaz. Hij slaagde er echter niet in de reguliere titel te winnen nadat Georges St. Pierre hem versloeg tijdens UFC 154.

Bekijk ook

Rico rivaal staat op! ‘Glory, teken deze kickbokser’ (video)

Rico Verhoeven vocht afgelopen weekend een monster gevecht uit met Jamal Ben Saddik.

UFC’er Costa geeft blessure de schuld voor missen gewicht

Paulo Costa vs Marvin Vettori is misschien wel het grootste verhaal dat uit UFC Vegas 41 dit weekend kwam.

Doodsklap! Senegalese reus ‘KO’ door sterkste man (video)

Mariusz Pudzianowski sloeg met een ware doodsklap 'Bombardier' ​uit Senegal knock-out

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page