UFC-titelgevecht Ngannou en Gane gepland voor januari
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-titelgevecht Ngannou en Gane gepland voor januari

UFC-titelgevecht Ngannou en Gane gepland voor januari

Gane (links) en Ngannou (rechts)

Francis Ngannou en Ciryl Gane hebben een zwaargewicht UFC-titelgevecht gepland staan voor januari. Volgens de coach van Ngannou is het komende gevecht zeker. Ngannou versloeg Stipe Miocic tijdens UFC 260 in maart om de nieuwe UFC-kampioen zwaargewicht te worden.

Van Ngannou werd verwacht dat hij tegen voormalig UFC licht zwaargewicht kampioen Jon Jones zou vechten in zijn eerste titelverdediging. Echter kreeg Jones fikse ruzie met UFC-baas Dana White om geld, waardoor dit gevecht in het water viel.

Verrassing

Alhoewel de coach van Ngannou, Eric Nicksick zegt dat gevecht geboekt is, houdt hij een slag om de arm. ,,We hebben januari gehoord. Maar je weet maar nooit, man. De UFC is altijd bereid om je een laatste moment verrassing te geven en dan: ‘Oh, raad eens? Je vecht nu tegen Jon Jones”, vertelde Nicksick aan The MMA Hour.

De UFC verraste al eerder en besloot om Gane het gevecht tegen Lewis te geven om de interim-zwaargewicht titel, die Gane uiteindelijk won via TKO in de derde ronde. Dit was tegen het zere been van Ngannou die zich in zijn hemd gezet vond omdat hij de reguliere zwaargewicht titel in bezit heeft.

Bekijk ook

‘Vechten voorlopig over!’ Robin van Roosmalen over sportcarrière

Voor Robin en zijn zus Melissa sloeg het noodlot toe in januari dit jaar.

‘Ik maak je af!’ UFC’ers Italiaanse temperament speelt op

De Italiaan was zwaar pissed op de Braziliaan

‘Hij is gevaarlijk en moet gestopt worden!’ Aanklacht tegen McGregor

Ondertussen heeft McGregor nog steeds niet gereageerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page