UFC: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 3 gepland voor augustus MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 3 gepland voor augustus

UFC: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 3 gepland voor augustus
UFC: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 3 gepland voor augustus

De UFC is klaar met de afronding van het derde en laatste gevecht tussen Stipe Miocic en Daniel Cormier. De UFC maakte dinsdag bekend dat Miocic en Cormier 15 augustus de strijd aangaan.

UFC-president, Dana White, liet dit weekend bij UFC 250 doorschemeren dat de strijd bijna rond was. Stipe Miocic (19-3) herstelde een groot deel van dit jaar van een oogletsel. Deze liep hij op tegen Daniel Cormier (22-2-1) tijdens hun tweede gevecht op UFC 241. Cormier werd in de vierde ronde gestopt door Miocic om zo de zwaargewicht titel terug te winnen.

Cormier werd de tweede man in de geschiedenis van UFC die twee UFC-titels tegelijkertijd behaalde. Nadat hij Miocic op UFC 226 had uitgeschakeld. Miocic had de titel vaker verdedigd dan welke andere UFC-zwaargewicht kampioen in de geschiedenis.

Legitieme titel

Maar Cormier, die de licht zwaargewicht kampioen was steeg in gewicht en sloeg hem knock-out. De MMA-wereld stond op zijn kop. En Cormier won eindelijk een legitieme titel die niet gebonden was aan zijn licht zwaargewicht rivaal, Jon Jones.

Eerder verdedigde Cormier de titel tegen Derrick Lewis op UFC 230 voordat hij Miocic zijn rematch verleende. Het tweede gevecht was een klassiek heen en weer gevecht. Cormier controleerde het gevecht dat leidde naar de kampioensrondes. Miocic maakte echter enkele belangrijke aanpassingen en begon serieus lichaamswerk te doen.

De beste allertijden

Miocic vs Cormier 3 gaat over meer dan alleen de titel. Er staat zoveel op het spel in de conclusie van deze trilogie. Als Miocic Cormier voor een tweede keer kan verslaan, zal hij zichzelf positioneren als de grootste zwaargewicht kampioen aller tijden.

Als Cormier Miocic voor de tweede keer kan verslaan, kan hij misschien hetzelfde onderscheid maken. Deze twee mannen mogen elkaar niet, en beide mannen hebben de ander uitgeschakeld. Dit is het zwaargewicht titelgevecht waar de fans op hebben gewacht, en het zal later deze zomer plaatsvinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws