UFC-ster Khabib zet vechtbaas voor het blok: 'Geen andere keuze' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-ster Khabib zet vechtbaas voor het blok: 'Geen andere keuze'

UFC-ster Khabib zet vechtbaas voor het blok: 'Geen andere keuze'
UFC-ster Khabib zet vechtbaas voor het blok: 'Geen andere keuze'

Khabib Nurmagomedov is onvermurwbaar. De voormalige UFC-kampioen vindt dat Islam Makhachev de man moet zijn om tegen Charles Oliveira te vechten voor diens vacante titel.

De UFC lichtgewicht titel werd afgelopen vrijdag afgepakt van Oliveira ndat deze er niet in slaagde zijn wedstrijd gewicht te halen. Afgelopen nacht won Oliveira van Justin Gaethje, waardoor hij opnieuw voor de titel mag vechten. Een tegenstander die wordt genoemd is Conor McGregor.

De Rus Nurmagomedov ziet dit anders en schuift zijn protegé Islam Makhachev naar voren en zet Dana White de grote baas van de UFC voor het blok. ,,Dana White: 'Je hebt geen andere keuze' dan Oliveira vs. Makhachev voor de vavante titel", schrijft Nurmagomedov op twitter aan White.

Juiste keuze

Er zijn dan wel een aantal potentiële kanshebbers, waaronder Michael Chandler, Dustin Poirier, Beneil Dariush en Conor McGregor. Echter is er geen andere vechter die momenteel een beter winstrecord behaalt dan al deze namen, en dat is Makhachev.

De 30-jarige Makhachev heeft slechts één nederlaag geleden in zijn carrière van 23 gevechten. Hij komt van vier opeenvolgende finishes op Drew Dober, Thiago Moises, Dan Hooker en Bobby Green. Zelf ziet deze een gevecht ook wel zitten. ,,Gefeliciteerd Charles en tot ziens in AbuDhabi voor vacantie en de titel", schreef de Rus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws