UFC-ster Khabib in voetstappen vader, start met coachen vechters Nieuws
Nieuws

UFC-ster Khabib in voetstappen vader, start met coachen vechters

UFC-ster Khabib in voetstappen vader, start met coachen vechters

Khabib Nurmagomedov de voormalige UFC lichtgewicht kampioen mag dan wel met pensioen zijn, het MMA-bloed stroomt nog steeds door zijn aderen. De Rus gaat vechters coachen en de eerste in rij is Luke Rockhold.

Recentelijk kondigde Khabib aan definitief de MMA-handschoenen in de wilgen te hangen. Echter kruipt het bloed waar het niet gaan kan en is coachen het volgens ding voor de ex-kampioen. De Rus dient nu als coach voor UFC lichtgewicht Islam Makhachev en begeleidt Rockhold's comeback-gevecht.

Voetstappen van zijn vader

,,Hij neemt deze coachende rol nu op zich", vertelde Rockhold, die later dit jaar terugkeert naar de UFC, in een recent interview aan TMZ Sports. ,,Hij wil een groot deel zijn van mijn comeback."

Rockhold, die bij Nurmagomedov traint aan de wereldberoemde American Kickboxing Academy in San Jose, zegt dat de gepensioneerde UFC-ster ernaar streeft ‘Coach of the Year’ te worden voor 2021.

Met de stap om te gaan coachen treed Khabib in de schoenen van zijn vorig jaar aan corona overleden vader Abdulmanap. Deze trainde en begeleide zijn zoons en andere bekende MMA-vechters en was zelf een van e beste worstelaars ter wereld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws