UFC-ster Khabib: 'Ik was doodziek en stond op de overlevingsstand' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-ster Khabib: 'Ik was doodziek en stond op de overlevingsstand'

UFC-ster Khabib: 'Ik was doodziek en stond op de overlevingsstand'

Khabib Nurmagomedov deed afgelopen week een wel heel bijzondere onthulling. Vlak voor zijn gevecht met Justin Gaethje vorig jaar kreeg hij de bof. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis en brak zijn duim. Toch besloot hij het gevecht met de Amerikaan aan te gaan.

,,Ik begon me slecht te voelen in het vliegtuig op weg naar het trainingskamp. Toen we daar aankwamen, had ik hoge koorts", zei Khabib in het interview afgelopen week. ,,Het was heel erg en na een tijdje werd ik naar het ziekenhuis gebracht waar ik vijf dagen intensieve zorg heb gehad. Het was echt moeilijk."

Zoals blijkt in zijn onthulling was het zeer ernstig. De bof op latere leeftijd krijgen en niet als kind kan ernstige gevolgen hebben, toch besloot hij het gevecht aan te gaan. Meteen uit het ziekenhuis begon hij met trainen. Maar daar ging het fout en brak hij zijn duim, een tweede kink in de kabel.

Mentaal sterk

,,Maar na 10 dagen brak ik mijn duim", aldus. Ik heb mijn duim gebroken op 7 oktober." Nurmagomedov zei dat hij het gevecht wilde annuleren, maar hij en zijn team besloten uiteindelijk door te gaan. In het gevecht was er niets te merken van de ellende die de Rus voorafgaand doormaakte.

Nurmagomedov zag er indrukwekkend voordat hij Gaethje in de tweede ronde versloeg. Gezien wat hij doormaakte en het gesprek dat hij met Gaethje had tijdens het gevecht, denkt de kampioen dat de overwinning meer mentaal was dan wat dan ook.

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/boks-nieuws/deontay-wilder-sluit-gevecht-tegen-tyson-fury-definitief-uit/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws