UFC-ster Khabib: 'Ik was doodziek en stond op de overlevingsstand'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-ster Khabib: ‘Ik was doodziek en stond op de overlevingsstand’

UFC-ster Khabib: ‘Ik was doodziek en stond op de overlevingsstand’

UFC-kampioen Khabib: 'Ik was doodziek en stond op de overlevingsstand'
Khabib toont een foto van zijn opgezette gezicht door de bof

Khabib Nurmagomedov deed afgelopen week een wel heel bijzondere onthulling. Vlak voor zijn gevecht met Justin Gaethje vorig jaar kreeg hij de bof. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis en brak zijn duim. Toch besloot hij het gevecht met de Amerikaan aan te gaan.

,,Ik begon me slecht te voelen in het vliegtuig op weg naar het trainingskamp. Toen we daar aankwamen, had ik hoge koorts”, zei Khabib in het interview afgelopen week. ,,Het was heel erg en na een tijdje werd ik naar het ziekenhuis gebracht waar ik vijf dagen intensieve zorg heb gehad. Het was echt moeilijk.”

Zoals blijkt in zijn onthulling was het zeer ernstig. De bof op latere leeftijd krijgen en niet als kind kan ernstige gevolgen hebben, toch besloot hij het gevecht aan te gaan. Meteen uit het ziekenhuis begon hij met trainen. Maar daar ging het fout en brak hij zijn duim, een tweede kink in de kabel.

Mentaal sterk

,,Maar na 10 dagen brak ik mijn duim”, aldus. Ik heb mijn duim gebroken op 7 oktober.” Nurmagomedov zei dat hij het gevecht wilde annuleren, maar hij en zijn team besloten uiteindelijk door te gaan. In het gevecht was er niets te merken van de ellende die de Rus voorafgaand doormaakte.

Nurmagomedov zag er indrukwekkend voordat hij Gaethje in de tweede ronde versloeg. Gezien wat hij doormaakte en het gesprek dat hij met Gaethje had tijdens het gevecht, denkt de kampioen dat de overwinning meer mentaal was dan wat dan ook.

Bekijk ook

‘Vers bloed!’ UFC-kampioen Nunes wil nieuwe tegenstanders

Amanda Nunes neemt het 11 december op tegen Julianna Pena tijdens UFC 269. Ongeslagen Nunes ...

22 Jaar! Zo sloopte Ernesto Hoost zijn rivalen (video)

Ernesto Hoost is wellicht de grootste naam in het kickboksen ooit

Hesdy Gerges! ‘Schijt aan Badr, hij aan mij’ klaar voor 2022

Hesdy Gerges is er zeker van in 2022 zal hij weer in actie komen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page