UFC STER CONOR MCGREGOR: De UFC zijn 'borderline criminelen'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC STER CONOR MCGREGOR: De UFC zijn ‘borderline criminelen’

UFC STER CONOR MCGREGOR: De UFC zijn ‘borderline criminelen’

Conor McGregor stuurde een SOS bericht naar de CEO van Disney Bob Chapek omdat de UFC hem weigerde gevecht te geven.

In sommige opzichten is de relatie van Conor McGregor met de UFC nog nooit zo beladen geweest. McGregor heeft de UFC ‘borderline crimineel’ gebrandmerkt omdat deze hem sinds januari niet heeft laten vechten. Afgelopen week kwam het al tot een flinke confrontatie tussen de Ier en UFC baas Dana White.

Hoor je mij?

McGregor doet nu ook een beroep op Disney-CEO Bob Chapek voor hulp bij het oplossen van de situatie. Disney is eigenaar van sportzender ESPN, die op hun beurt de UFC fors betaald voor hun uitzendovereenkomst van de UFC gevechten. “Bob Chapek, hoor je me! ‘Ik herhaal, Bob Chapek – Do You Copy! ” was de oproep van McGregor.

Met de oproep wil hij Disney gewag maken van zijn situatie en dat hij een gevecht wil. White verweerde zich door te stellen dat Disney de UFC downg events te verplaatsen midden in de coronapandemie. “We kregen een telefoontje van het hoogste niveau bij Disney. En het hoogste niveau van ESPN”, vertelde White aan ESPN in een korte verklaring.

Bordeline criminelen

“Deze vroegen me af een stap terug te doen en het toen geplande evenement niet te doen.” McGregor was daar niet bij in begrepen. McGregor plaatste een lange Instagram post over de situatie naast een foto van hem en Floyd Mayweather uit hun gevecht in 2017. In een gedeelte schreef hij: ‘Ik vecht toch liever in MMA, ik weet niet zeker waarom ik zo tegen gewerkt wordt, het is borderline-crimineel in dit stadium.”

Naast de oproep aan Disney-CEO Bob Chapek, nam de Ier het recht in eigen hand en polsde ex-tegenstander Dustin Poirier of deze bereidt was buiten de UFC om met hem te vechten nog voor beide jaar. Poirier stemde daar mee in. Moet dit gevecht doorgaan dan zal dit naar verwachting in Ierland plaatsvinden.

Bekijk ook

Zure verliezer! ‘Rot op uit die boksring’ (video)

Je bent een echte kampioen, vergeet de rest.

Multitalent Geraldo Holzken wint ZNL-bokstitel

De jonge Holzken kan met recht een van Nederlands grootste multitalenten genoemd worden

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page