Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC-ster Alistair Overeem geschorst na bloedige wedstrijd

UFC-ster Alistair Overeem geschorst na bloedige wedstrijd

UFC-ster Alistair Overeem schorsing opgelegd na bloedige wedstrijd

Alistair Overeem leed een verlies tegen de Rus Alexander Volkov afgelopen weekend in Las Vegas. Vandaag werden de medische schorsingen bekend gemaakt. Overeem mag vanwege de opgelopen blessure pas vanaf augustus weer in actie komen.

UFC-legende Alistair Overeem ‘verslikte zich in zijn eigen bloed’ nadat hij werd verpletterd door Alexander Volkov. De twee mannen waren zaterdag verwikkeld in een bloedige oorlog. Maar het was de Rus die op brute wijze de overwinning behaalde.

Overeem verklaarde achteraf dat hij zijn neus brak door een stoot van Volkov. Dit beperkte hem om door te vechten. Volkov verklaarde gisteren aan The Sun dat hij merkte dat de Nederlander moeite had met ademenen. Ook leek het volgens de Rus dat Overeem zich verslikte in zijn eigen bloed.

Eerder vechten

Voor de opgelopen schade in het gevecht krijgt Overeem een medische wedstrijd schorsing opgelegd tot 6 augustus dit jaar. Met een minimale schorsing tot 8 april en geen contact tot 24 maart.

Overige vechters die verplichte rust krijgen zijn onder andereAlexandre Pantoja en Manel Kape. Deze zijn ook tot augustus in de herstelstand gezet. Aangemerkt moet worden dat als artsen de vechters eerder goedkeuren. Deze weer aan de competitie deel mogen nemen.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Brute knock-outs en harde knokpartijen, je kijkt of niet (video)

Wie van de betere knock-outs houdt en het vechten met de blote vuist niet eng ...

4 wereldtitels en record voor Amerikaanse boksster Shields (video)

Claressa Shields de Amerikaanse boks ster pakte gisteravond maar liefst 4 wereldtitels en zet daarmee ...

‘Ik heb je kapot geslagen’: Rivaal McGregor compleet uit zijn dak

Nate Diaz een oude rivaal van UFC-ster Conor McGregor, Nate Diaz, is flink uit zijn ...