UFC start onderzoek naar vreemde tekens op shirt bokstrainer
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC start onderzoek naar vreemde tekens op shirt bokstrainer

UFC start onderzoek naar vreemde tekens op shirt bokstrainer

Don House (midden)

De UFC is een onderzoek gestart naar markeringen van een samenzweringstheorie op de uitrusting van een van haar cutmen.

Don House, een oude UFC-cutman (medische verzorger) en bokstrainer, droeg zaterdag patches met tekst op zijn arm en borst tijdens UFC Fight Night in Las Vegas.

De patches verwezen naar de internet-complottheorie QAnon. Ze waren te zien op de uitzending van het evenement terwijl House werkte aan de verwondingen van vechter Curtis Blaydes in de hoek tussen de rondes van de headliner.

Mensenhandel

QAnon is een theorie geboren op internetfora die beweert dat er een schimmige staatsgreep gepland staat tegen president Donald Trump. Evenals een wijdverbreide mensenhandel organisatie geleid door ‘wereldwijde elites’. Er is geen bewijs voor een van de claims.

House had de UFC niet om goedkeuring gevraagd om de patches te dragen. De UFC was dus niet op de hoogte van de markeringen totdat er maandag foto’s verschenen op sociale media. “Dit was een schending van ons beleid voor de afbouw van evenementen voor personeel en de zaak zal grondig worden onderzocht”, zei de UFC in een verklaring dinsdag.

Terrorisme

In mei 2019 vermeldde een FBI-inlichtingenbulletin QAnon als een van de complottheorieën die als een groeiende bedreiging voor binnenlands terrorisme worden beschouwd. De patches van House waren niet de eerste keer dat QAnon de MMA-ruimte doordrong.

Vorige week werd een vlag met de letter Q gespot op het dak van JacksonWink MMA in Albuquerque, New Mexico. De sportschool is de thuisbasis van UFC licht zwaargewicht kampioen Jon Jones en voormalig dames bantamgewicht kampioen Holly Holm.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page