UFC schorst 19 topvechters! Onbepaalde tijd en meer... MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC schorst 19 topvechters! Onbepaalde tijd en meer...

UFC schorst 19 topvechters! Onbepaalde tijd en meer...

Israel Adesanya leed afgelopen weekend de eerste knock-out nederlaag in zijn MMA-carrière door toedoen van Alex Pereira. De Nieuw- Zeelander is nu voor onbepaalde tijd geschorst op medische gronden, samen met 19 collega vechters.

Inmiddels oud-kampioen Adesanya, 33, probeerde zijn middengewicht titel voor de zesde keer te verdedigen in Madison Square Garden in New York tegen zijn oude kickboksrivaal Pereira. Maar hij verloor de titel nadat hij in de vijfde ronde werd uitgeschakeld.

Lange tijd aan de kant

'The Last Stylebender' won het grootste deel van het gevecht en hoefde alleen maar het laatste belsignaal af te wachten. Pereira blesseerde hem met een vlaag van stoten waardoor scheidsrechter Marc Goddard het gevecht stopte met nog drie minuten te gaan. Experts menen dat deze ingreep Adesanya redde van zeer zwaar letsel.

De atletiekcommissie van de staat New York heeft vandaag haar medische schorsingen uitgevaardigd. 19 vechters van het evenement zijn voor onbepaalde tijd geschorst, waaronder voormalig kampioen Adesanya die een verplichte rustperiode van 60 dagen heeft gekregen. Pereira kreeg ook een schorsing voor onbepaalde tijd van de commissie, met een rustperiode van slechts 30 dagen.

Zware blessures

Dustin Poirier kreeg een schorsing van 30 dagen na zijn overwinning op Michael Chandler in de Fight of the Night van het evenement, waarbij beide mannen een bonus van $ 50.000 mee naar huis namen voor hun inspanningen. Chandler, die nu 2-3 staat in de UFC, kreeg een schorsing van 60 dagen vanwege de aard van zijn blessures.

Vijf vechters kregen een schorsing van 90 dagen, waaronder Frankie Edgar toen hij op brute wijze werd uitgeschakeld door Chris Guterriez in zijn laatste UFC-gevecht. Voormalig licht-zwaargewicht titeluitdager Dominick Reyes kreeg ook 90 dagen verplichte rust nadat hij werd uitgeschakeld door Ryan Spann in zijn eerste gevecht in 18 maanden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws