UFC: Robert Whittaker 'had dood kunnen gaan' in gevecht met Kelvin Gastelum Nieuws
Nieuws

UFC: Robert Whittaker 'had dood kunnen gaan' in gevecht met Kelvin Gastelum

UFC: Robert Whittaker 'had dood kunnen gaan' in gevecht met Kelvin Gastelum
UFC: Robert Whittaker 'had dood kunnen gaan' in gevecht met Kelvin Gastelum

UFC middengewicht kampioen Robert Whittaker moest zich gedwongen terugtrekken uit zijn UFC 234 gevecht van afgelopen zondagnacht, tegen Kelvin Gastelum.

De Australische UFC-kampioen Robert Whittaker is flink van slag nadat hij gedwongen werd zijn middengewicht titelverdediging op te geven vanwege een nare blessure. Deze zou tijdens een gevecht fataal kunnen zijn gebleken.

De geplande clash van zondag met de Amerikaanse Kelvin Gastelumn in een uitverkochte Rod Laver Arena in Melbourne werd last minute afgeblazen nadat Whittaker op zaterdagavond problemen ondervond en vervolgens een operatie onderging.

Afschuwelijke blessure

"Zijn darm en zijn ingewanden kwamen naar buiten door een gat. Ze denken dat hij dit probleem al langer had. Als het tijdens het gevecht zou opspelen, had het fataal voor hem kunnen zijn, dus dit is echt serieus," vertelde UFC-baas Dana White aan AAP.

LEES OOK: Robert Whittaker zegt af voor gevecht tegen Kelvin Castelum

"Onze arts hier bij de UFC, met 30 jaar ervaring, heeft het nog nooit in zijn carrière gezien en zeker niet bij een jong persoon. Het komt meestal voor bij veel oudere mensen."

Pechvogel

Het bleef een vreselijke serie pech en gezondheidskwesties voor de 28-jarige Whittaker sinds hij de interim-titel won in 2017.

Ziekte en blessure dwongen hem 12 maanden geleden uit een titelverdediging in Perth en liep hij een gebroken hand op, in zijn laatste gevecht met Yoel Romero in juni 2018.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws